Αθλητισμός|11.09.2019 00:28

Κόσοβο: Τα «παιδιά του πολέμου» πάνε Euro!

Newsroom

Το πρόσωπο του έλαμψε, τα μάτια του άρχισαν να γυαλίζουν, το βλέμμα του έμοιαζε με αυτό κάποιου παράφρονα. Ήταν η ερώτηση που περίμενε για να αφήσει το αποτύπωμα του. Ήταν η ώρα για να μάθει όλος ο πλανήτης τι σημαίνει Κόσοβο: «Αυτό που θα κάνουμε θα είναι ένα τακτικό πρέσινγκ. Ένα τρελό παιχνίδι. Είναι. Go! Go! Go! Go!». Τα χέρια του κουνιόνταν μανιασμένα. Το στόμα του είχε σχεδόν αρχίσει να αφρίζει. Ούρλιαζε, τα ντεσιμπέλ είχαν ανέβει:

«Δεν είναι τακτική. Πιθανώς δεν είναι καν το σωστό. Δεν είναι το σωστό τρέξιμο. Αλλά είναι όλα στο μυαλό. Θέλω να κερδίσω την μπάλα. Θέλω να σε ενοχλήσω. Και ίσως να χάσεις την την μπάλα και τότε να βάλω γκολ. Γιατί το πρέσινγκ ή το γκέγκενπρεσινγκ δεν είναι μόνο να αμύνεσαι, αλλά είναι προετοιμασία για να βάλεις γκολ. Δεν έχει σημασία αν είναι ο Μπερίσα, ο Ζεργκόβα, οποιοσδήποτε. Είναι το ίδιο για μένα. Αυτή είναι η σωστή νοοτροπία που θέλω να έχουν οι παίκτες μου στο γήπεδο. Μπορεί να είναι τρελό, αλλά αυτό θέλω να κάνουν στο γήπεδο».

Το βίντεο με την συνέντευξη Τύπου πριν από το εκτός έδρας με την Αγγλία για την προκριματική φάση του Euro 2020 μέσα σε μερικά λεπτά έγινε viral από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο (αρχικός) στόχος είχε επιτευχθεί.

T

Ο Μπερνάρ Σαλάντ κοντεύει τα 70, έχει αλλάξει καμιά 20αριά ομάδες και σίγουρα έχει περάσει τουλάχιστον μία φορά από τον πάγκο κάθε σοβαρής ελβετικής ομάδας. Ήταν πάντα αμφιλεγόμενος, ακροβατούσε ανάμεσα στο σοβαρό και στο… γραφικό. Αυτό που δεν αμφισβήτησε ποτέ κανείς ήταν η ικανότητα του να φτιάξει, να πωρώσει, να φανατίσει τους παίκτες του.

Για μία ομάδα που ψάχνει απεγνωσμένα για ομοιογένεια, χημεία, συνεκτικούς ιστούς, ο Ελβετός τεχνικός που προσελήφθη μετά από ένα απόλυτα άθλιο πέρασμα από τον πάγκο της Εθνικής Αρμενίας (7 ήττες σε 9 παιχνίδια) ήταν κάτι σαν μάννα εξ’ ουρανού.

Διαβάστε τη συνέχεια της ανάλυσης στο SDNA

ΚόσοβοποδόσφαιροΕθνική Κοσόβουπροκριματικά Euro