Αθλητισμός|12.09.2019 09:59

Εντονη κριτική από ΜΜΕ των ΗΠΑ για τον αποκλεισμό από το Μουντομπάσκετ

Newsroom

Οι περισσότεροι Αμερικανοί δημοσιογράφοι δείχνουν να συμφωνούν πως η ήττα της Team USA από τη Γαλλία κι ο αποκλεισμός της από τα ημιτελικά του Μουντομπάσκετ 2019 δεν ήταν και τόσο... σοκ. Επίσης αρκετά δημοσιεύματα αναφέρονται στην ανάγκη αναδιοργάνωσης της ομάδας με στόχο την πρωτιά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

«Περιμέναμε πως αυτή η έκδοση της Team USA θα ήταν πιο ευάλωτη από την στιγμή που η ελίτ των παικτών του ΝΒΑ αρνήθηκε την πρόσκληση και παραιτήθηκε του εθνικού τους καθήκοντος. Αυτό που συνέβη την Τετάρτη (11/9) στην Ντονγκουάν δεν ήταν ένα σοκ αλλά ένα χτύπημα που όλοι μπορούσαμε να δούμε ό,τι έρχεται από τον Ιούλιο ακόμη… Τώρα είναι καιρός να αντιδράσουμε», έγραψε το «The Ringer» σε θέμα με τίτλο «Το σενάριο-εφιάλτης συνέβη».

«Η φύση του παιχνιδιού της FIBA θυμίζει το πρωτάθλημα του NCAA. Η ήττα από την Γαλλία δεν ήταν τραγωδία όπως αυτή κόντρα στην Ελλάδα το 2006 γιατί δεν ήταν αποτέλεσμα ελλιπούς προετοιμασίας ή οργανωτικών λαθών», έγραψε το ESPN με τον αρθρογράφο του να προσθέτει: «Αυτή η ομάδα πέρασε τις τελευταίες 40 ημέρες προσπαθώντας να κερδίσει σε συνοχή και λειτουργώντας υπό πίεση… Όπως συνέβη το 2008 όταν η redeem team ανέλαβε να αποκαταστήσει την τιμή της χώρας στον κόσμο έτσι και τώρα πρέπει να αντιμετωπίσει μια πραγματικότητα. Για να κερδίσει η Αμερική χρειάζεται κάτι περισσότερο από τα καλύτερα της».

Μουντομπάσκετ 2019team USAμπάσκετΠαγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ FIBA