Αθλητισμός|12.09.2019 09:41

Ευρωπαϊκό βόλεϊ ανδρών: Η Εθνική χωρίς Τζούριτς αναζητά ένα θαύμα στο Μονπελιέ

Newsroom

Δέκα χρόνια μετά την τελευταία της παρουσία σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η Εθνική βόλεϊ ανδρών επιστρέφει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Οι 24 κορυφαίες ομάδες της «γηραιάς» ηπείρου είναι χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους των έξι ομάδων και οι τέσσερις καλύτερες από κάθε όμιλο θα προκριθούν στους «16».

Το εθνικό συγκρότημα μετά το 2009 στη Σμύρνη που πήρε την 8η θέση θα μπει για 15η φορά σε τελική φάση Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Κορυφαία στιγμή ήταν το 1987 στη Γάνδη όπου πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Στις 15.15 με Βουλγαρία

Στον πρώτο αγώνα η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τη Βουλγαρία (15.15, ΕΡΤ2) και θα ακολουθήσουν διαδοχικά οι δοκιμασίες με δύο ακόμα φαβορί του ομίλου (και διεκδικητές των μεταλλίων) Ιταλία και Γαλλία.

Η ελληνική ομάδα θα τα δώσει όλα με Ρουμανία και Πορτογαλία για την πρόκριση στην 16αδα αλλά και πάλι θα είναι πολύ δύσκολο χωρίς τον Δημήτρη Τζούριτς ο οποίος λόγω τραυματισμού στον ώμο αποχώρησε από την προετοιμασία πριν από μία εβδομάδα. Γενικά ο Α' όμιλος είναι και ο πιο αμφίρροπος στη διοργάνωση.

«Είμαστε ρεαλιστές»

«Είμαστε ρεαλιστές και ξέρουμε ότι υπάρχει διαφορά δυναμικότητας της Ελλάδας με τη Βουλγαρία. Παρόλα αυτά είναι αρχή του τουρνουά κι αν γίνει κάποια έκπληξη αυτή συνήθως έρχεται στις πρεμιέρες ή στο φινάλε. Εμείς θέλουμε να μπούμε να παίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να καταφέρουμε κάτι καλό», δήλωσε ο ομοσπονδιακός Δημήτρης Ανδρεόπουλος.

Πικρή εμπειρία η Βουλγαρία

Η Βουλγαρία προέρχεται από την πικρή γεύση που άφησε το προ-Ολυμπιακό τουρνουά όταν προηγήθηκε με 2-0 της Βραζιλίας και είχε και ματς μπολ, αλλά τελικά ηττήθηκε με 2-3 στην Βάρνα και έτσι θα χρειαστεί να διεκδικήσει εκ νέου την πρόκριση της στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά του Ιανουαρίου. Στον πάγκο της βρίσκεται ο «προφεσόρε» Σιλβάντο Πράντι, με τον Ιταλό τεχνικό να επιστρέφει στην εθνική Βουλγαρίας μετά από 10 χρόνια και να δείχνει μεγάλο σεβασμό για την Ελλάδα και τους παίκτες μας.

«Η Ελλάδα πάντα μας δυσκολεύει»

«Η Ελλάδα είχε πάντα καλή ομάδα και καλούς παίκτες. Πέρσι αντιμετώπισα τον Πρωτοψάλτη στο Τσάμπιονς Λιγκ, τον Πετρέα παλαιότερα εδώ, είχα ως παίκτη τον Φράγκο στην Ιταλία… Ξέρω πολύ καλά και μου αρέσει ο Κοκκινάκης ενώ έχετε και κάποιους νεαρούς παίκτες που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον όπως ο νεαρός ακραίος που έχετε και μου διαφεύγει το όνομα του (Ράπτης). Προσωπικά περιμένω ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι».

Στη συνολική προϊστορία των αναμετρήσεων Ελλάδας-Βουλγαρίας οι γείτονες μας έχουν το πάνω χέρι, αλλά όσο περίεργο κι αν ακουστεί στις τελικές φάσεις των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων η παράδοση είναι με την Ελλάδα

Από τα 69 ματς που έχουν γίνει οι Βούλγαροι έχουν κερδίσει τα 44 κι οι Ελληνες τα 24, ενώ υπάρχει και μια φιλική ισοπαλία (2-2), αλλά αν απομονώσουμε τις τελικές φάσεις Ευρωβόλεϊ η Ελλάδα έχει 3 νίκες και η Βουλγαρία 1.

Το πρόγραμμα του Α' ομίλου

Α' όμιλος (Γαλλία - Μονπελιέ)

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου

15.15: Βουλγαρία - Ελλάδα

18.15: Πορτογαλία - Ιταλία

21.45: Γαλλία - Ρουμανία

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου

18.15: Βουλγαρία - Ρουμανία

21.45: Ιταλία - Ελλάδα

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου

18.15: Ελλάδα - Γαλλία

21.45: Βουλγαρία - Πορτογαλία

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου

15.00: Ρουμανία - Ιταλία

18.30: Πορτογαλία - Γαλλία

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου

18.15: Ρουμανία - Ελλάδα

21.45: Γαλλία - Βουλγαρία

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου

15.00: Ελλάδα - Πορτογαλία

20.30: Ιταλία - Βουλγαρία

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου

15.00: Πορτογαλία - Ρουμανία

21.45: Γαλλία - Ιταλία

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βόλεϊβόλεϊΕθνική βόλεϊ ανδρώνΣπορ