Αθλητισμός|12.09.2019 11:58

Μουντομπάσκετ 2019: Το χρονικό της μεγάλης αποτυχίας των ΗΠΑ

Newsroom

Η εθνική ομάδα των ΗΠΑ ταξίδεψε στην Κίνα για το Μουντομπάσκετ 2019 ως η κάτοχος του χρυσού μεταλλίου. Ως η team to beat αυτού του τουρνουά. Η ομάδα, δηλαδή, που όλοι ήθελαν να κερδίσουν, για να την εκθρονίσουν και να πάρουν αυτές το στέμμα της.

Η αποστολή της ομάδας του Γκρεγκ Πόποβιτς ήταν εξ αρχής δύσκολη και άκρως απαιτητική. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα στην πορεία του καλοκαιριού. Εκεί όπου το ένα... άκυρο διαδεχόταν το άλλο στις κλήσεις για συμμετοχή στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας. Παρά την μεγάλη προσπάθεια των 12 παικτών που πήραν μέρος στο τουρνουά, το... δράμα ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της 11ης Σεπτεμβρίου.

Σε μια «μαύρη» ημερομηνία, για τους Αμερικανούς, οι Γάλλοι έριξαν ταφόπλακα στα όνειρα της Team USA για να φτάσει στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Η ήττα με 79-89 στον προημιτελικό της Ντονγκουάν άφησε εκτός τετράδας τους Αμερικανούς, για πρώτη φορά από το Μουντομπάσκετ του 2002, στην Ιντιανάπολις, όπου τερμάτισαν στην έκτη θέση της τελικής κατάταξης.

Για να φτάσει ως εδώ η Αμερική συνέβησαν πολλά και -άκρως- ενδιαφέροντα. Σε ένα από τα πιο έντονα καλοκαίρια των τελευταίων ετών, όπου οι αρνητικές απαντήσεις των μεγαλύτερων αστέρων του ΝΒΑ «επισκίασαν» τα πάντα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο sdna.gr

Μουντομπάσκετ 2019Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ FIBAμπάσκετteam USAΓκρεγκ ΠόποβιτςΕθνική ομάδα ΗΠΑ