Αθλητισμός|21.11.2018 23:39

BCL: Θρίαμβος του ΠΑΟΚ μέσα στην Τενερίφη με ήρωα τον Χρυσικόπουλο

Μενέλαος Σεβαστιάδης

Ο ΠΑΟΚ έκανε μια σπουδαία εμφάνιση μέσα στην Τενερίφη και απέδρασε από την καυτή της έδρα με ένα σημαντικό διπλό που θα τον βοηθήσει πολύ στη συνέχεια του Basketball Champions League. Ο Δικέφαλος του Βορρά νίκησε με 65-66 με καλάθι του κορυφαίου του παίκτη Λίνο Χρυσικόπουλου ο οποίος σκόραρε 24 πόντους. Πλέον ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε θέσεις πρόκρισης, ενώ αυτή ήταν η τέταρτη νίκη του.

Ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που δικαιούταν αφού ήταν η καλύτερη ομάδα και στα 40 λεπτά του αγώνα. Στηρίχτηκε στην άμυνά του κρατώντας τους Ισπανούς πολύ κάτω από την συνήθη παραγωγικότητά τους και ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο, δέχτηκε μόλις εννέα πόντους και το έκλεισε προηγούμενος με 48-42 και έχοντας βάλει τις βάσεις της επικράτησής του.

Ο Μακ Φάντεν πήρε την τελευταία\ επίθεση της Τενερίφης, μπερδεύτηκε και η νίκη έμεινε εκεί που έπρεπε. Πολύ καλή δουλειά μέσα στις ρακέτες και από τον Γιανίκ Μορέιρα, ο οποίος κάλυψε το κενό του τραμυατία Μαργαρίτη, σκόραρε 12 πόντους και πήρε 9 ριμπάουντ.

Η Βίρτους Μπολόνια «λύγισε» την αντίσταση του Προμηθέα

O Προμηθέας αν και πάλεψε στα ίσια την Βίρτους Μπολόνια δεν κατάφερε να της ανακόψει την ξέφρενη και αήττητη πορεία της στο Champions League. Οι Ιταλοί έφυγαν από την Πάτρα νικητές με 95-85 και έκαναν το 7/7 υποχρεώνοντας τον Προημθέα στην πρώτη του εντός έδρας και δεύτερη συνολικά ήττα στην διοργάνωση και αποτρέπονάς τον από το να πανηγυρίσει από χθες την πρόκρισή του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Προμηθέας που έπαιζε για ένα ακόμα παιχνίδι με πολλές σοβαρές απουσίες, αφού Χολ, Κατσίβελης και Κασελάκης ήταν εκτός μάχης, είχε έντονα παράπονα από την διαιτησία βλέποντας τους διαιτητές την ώρα της αντεπίθεσής του και ισοφάριση του αγώνα στην τρίτη περίοδο να τον φορτώνουν με συνεχόμενες τεχνικές ποινές, δύο από τις οποίες σε μια φάση στον κόουτς Μάκη Γιατρά ο οποίος αποβλήθηκε.

Ο Αραντόρι με 23 πόντους και 4/6 τρίποντα ήταν ο πρώτος σκόρερ και ηγέτης των νικητών, ο Τσαϊρέλης με 21 του Προμηθέα που είχε και τον Σαλούστρο στους 16.

Basketball Champions LeagueΠΑΟΚ