Αθλητισμός|13.09.2019 00:04

Θεσσαλονίκη: Το ποδόσφαιρο αγκαλιάζει τους πρόσφυγες (vid)

Newsroom

Μια πραγματικά αξιέπαινη πρωτοβουλία πήρε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας, που σε συνεργασία με την Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων «ΑRSIS» δίνει πάσα στους πρόσφυγες! Η ΕΠΣΜ ανοίγει την αγκαλιά της και εντάσσει την ποδοσφαιρική ομάδα των προσφύγων στα πρωταθλήματά της.

Ετσι θα μπορούν να παίζουν ποδόσφαιρο περίπου 140 αθλητές ηλικίας από 15 έως 27 ετών. Με τη στήριξη και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κάθε Σαββατοκύριακο η ομάδα ποδοσφαίρου της «Άρσις» θα δίνει έναν φιλικό αγώνα με ερασιτεχνική ομάδα της ΕΠΣΜ, που εκείνη την ημέρα θα έχει ρεπό, με βάση το πρόγραμμά της. 

«Η ΕΠΣΜ είναι θερμή σε τέτοιες πρωτοβουλίες και οι πρόσφυγες θα έχουν την ευκαιρία, πέρα από το ποδόσφαιρο που θα παίξουν, να γνωρίσουν και να κατανοήσουν την ποδοσφαιρική κουλτούρα που χαρακτηρίζει την Ένωσή μας. Υπάρχουν οκτώ ομάδες που κάθε Σαββατοκύριακο δεν θα αγωνίζονται, οπότε δίνεται μια καλή ευκαιρία να δίνουν φιλικούς αγώνες με την αντίστοιχη ομάδα της "Άρσις".

Όχι επίσημα παιχνίδια, αφού οι διαδικασίες, νομικές και αθλητικές, δεν μας επιτρέπουν να εκδώσουμε δελτία στους πρόσφυγες, κυρίως λόγω της έλλειψης εγγράφων, αλλά και άλλων εμποδίων του υπουργείου και της ΕΠΟ. Αυτοί οι φιλικοί αγώνες θα έχουν στόχο τη διακοπή της απομόνωσης των νεαρών προσφύγων αθλητών, μερικοί από τους οποίους είναι ικανοί και αξιόλογοι ποδοσφαιριστές», σχολίασε ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ, Σάββας Δημητριάδης.

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, μίλησε με θερμά λόγια: «Όλοι αυτοί οι πονεμένοι άνθρωποι διεκδικούν μέσα από το ποδόσφαιρο την ένταξή τους στην κοινωνία. Το ποδόσφαιρο είναι το λαοφιλέστερο των αθλημάτων και είναι ένα απλό παιχνίδι που παίζεται από μια αλάνα έως ένα μεγάλο στάδιο.

Οι πρόσφυγες που συγκροτούν την ομάδα της "Αρσις" θα βρουν μια ευκαιρία ζωής και για τον λόγο αυτό θέλω να συγχαρώ την ΕΠΣΜ και τον πρόεδρό της, όπως και την ίδια την "Αρσις" για τη συνεργασία αυτή, που θα στηριχθεί και από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, γιατί είναι σε θετική κατεύθυνση. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται να μπει στο πρόγραμμα νέων δράσεων της Περιφέρειας, στην καινούργια θητεία που ξεκίνησε».

Η δράση της ΕΠΣ Μακεδονίας παρουσιάστηκε σε ειδική συνέντευξη Τύπου και πέρα από τη Βούλα Πατουλίδου (αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης) και τον Σάββα Δημητριάδη (πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας), παρέστησαν και ο Γιώργος Λυσσαρίδης (πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και Μακεδονίας – Θράκης), ο Λάμπρος Ανδριόπουλος (πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης), η Αγγελική Παπαγαθαγγέλου (εκπρόσωπος του συλλόγου «ARSIS»), ο Χρήστος Σαββάκης (προπονητής της ομάδας ποδοσφαίρου «ARSIS» και ο Σατζάντ (ποδοσφαιριστής της ομάδας «ARSIS» από το Ιράν).

ποδόσφαιροπρόσφυγεςΑΡΣΙΣ