Αθλητισμός|13.09.2019 09:05

Μουντομπάσκετ 2019: Το πρόγραμμα των δύο ημιτελικών και live streaming

Newsroom

Δυο παιχνίδια «φωτιά», από τα οποία θα προκύψει το ζευγάρι του μεγάλου τελικού του Μουντομπάσκετ της Κίνας περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 14ης ημέρας (13/9) της διοργάνωσης.  Η Ισπανία, μετά την σχετικά εύκολη νίκη της στα προημιτελικά επί της Πολωνίας, καλείται να ξεπεράσει και το εμπόδιο της Αυστραλίας, μιας ομάδας με μεγάλες δυνατότητες που έδειξε πως διαθέτει το μέταλλο του νικητή.

«Η Αυστραλία ήταν ο χειρότερος αντίπαλος που μπορούσε να προκύψει όμως συνέβη. Πρέπει να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί και να βρούμε τον τρόπο να αντεπεξέλθουμε απέναντι σε μια ομάδα που υπερέχει σε μέγεθος και αθλητικά προσόντα. Παίζουν σπουδαίο μπάσκετ και είναι αήττητοι, έχοντας νικήσει εξαιρετικές ομάδες», δήλωσε ο τεχνικός της Ισπανικής ομάδας Σέρτζιο Σκαριόλο.

Από την άλλη πλευρά ο 50χρονος Λετονός τεχνικός της Αυστραλίας Αντρέι Λειμάνις είπε: «Η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει ακόμα. Την τελευταία φορά θυμάμαι ήταν άσχημο το συναίσθημα που βγήκαμε 4οι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τα καταφέρουμε».

Στον δεύτερο ημιτελικό της ημέρας, η Γαλλία με την ψυχολογία στα ύψη μετά την σπουδαία νίκη της επί της Team USA, δείχνει αποφασισμένη για το μεγάλο βήμα προς τον τελικό. Απέναντι της η Αργεντινή που «καθάρισε» σχετικά εύκολα στην φάση των ημιτελικών την Σερβία.

«Ξέρουμε ότι η Αργεντινή γνωρίζει τη σημασία αυτών των αγώνων, παρά το γεγονός ότι δεν έχει πολλή εμπειρία. Θα είναι επικίνδυνη και θα είμαστε έτοιμοι για να την αντιμετωπίσουμε», δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου ο Βενσάν Κολέ. Ο 56χρονος αντίπαλος του Σέρχιο Ερντάντεθ μετά την νίκη επί της Σερβίας συνέστησε σε όλους να διατηρήσουν χαμηλούς τόνους ενώ έκλεισε την πόρτα των αποδυτηρίων. «Ακόμη τίποτα δεν τέλειωσε, έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας»,είπε.

Οι ημιτελικοί αγώνες (13/9)

11:00 Ισπανία – Αυστραλία(EΡΤ Sports)

15:00 Αργεντινή – Γαλλία(EΡΤ Sports)

Το  πρόγραμμα των επόμενων ημερών

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου (Θέσεις 5-8)

11:00 ΗΠΑ-Πολωνία

15:00 Σερβία -Τσεχία

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου

11:00 Μικρός τελικός

15:00 Τελικός.

Εθνική ΑργεντινήςΕθνική ΙσπανίαςΕθνική ΓαλλίαςΕθνική ΑυστραλίαςΜουντομπάσκετ 2019