Αθλητισμός|13.09.2019 15:25

Davis Cup: Ο Περβολαράκης έκανε το πρώτο βήμα, στα χέρια του Τσιτσιπά η πρόκριση

Newsroom

Ο δυνατός αέρας στο Τατόι δυσκόλεψε τις προσπάθειες των δύο αθλητών στον πρώτο αγώνα μεταξύ της Ελλάδας και του Μονακό για τη μάχη της πρόκρισης στα πλέι οφ του Davis Cup ΙΙ, ωστόσο, ο Μιχάλης Περβολαράκης.κατάφερε να βγάλει εις πέρας την δύσκολη αποστολή του.

Το ανερχόμενο αστέρι του ελληνικού τένις με τη βοήθεια και των Ελλήνων φιλάθλων που έχουν κατακλύσει την εντυπωσιακή εγκατάσταση του τένις κλαμπ στο Τατόι επικράτησε του Ρομάν Αρνοντό και έκανε το 1-0 νίκες στις αναμετρήσεις με το Μονακό.

Κράτησε στο 3ο σετ

Ο αγώνας είχε απρόοπτα λόγω του αέρα, αλλαγές στη διακύμανση στο σκορ και πολλές ωραίες φάσεις που αποζημίωσαν το ελληνικό κοινό. Ο 23χρονος τενίστας παρότι έχασε ευκαιρίες για να κάνει το 2-0 σετ κατάφερε να νικήσει με 6-1, 6-7(8), 6-4. Ο Περβολαράκης χρειάστηκε σχεδόν τρεις ώρες για να ξεπεράσει το εμπόδιο του αντιπάλου του. Παρότι πήρε με άνεση το 1ο σετ και βρέθηκε με ματς πόιντ στο 5-3 γκέιμ του 2ου σετ αλλά δεν κατάφερε να τελειώσει εκεί τον αγώνα.

Το «τελειώνει» ο Τσιτσιπάς

Το λόγο πλέον έχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος αυτή την ώρα αντιμετωπίζει τον Λούκας Καταρίνα.

Με δεύτερη νίκη επί του Μονακό η ελληνική ομάδα θα εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση του γκρουπ που οδηγεί στα πλέι οφ του Group II, που θα διεξαχθούν 6-7 Μαρτίου. Τα προγνωστικά λένε πως ο Τσιτσιπάς εύκολα ή δύσκολα θα πάρει τη νίκη οπότε ο αγώνας του μεικτού δεν θα έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Στέφανος ΤσιτσιπάςDavis CupΜιχάλης ΠερβολαράκηςΣπορ