Αθλητισμός|13.09.2019 17:59

Αποκαλύψεις του Τσιτσιπά για το μέλλον του στην Εθνική και τους Ελληνες φιλάθλους(vid)

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά το τέλος του αγώνα με τον Λούκας Καταρίνα που νίκησε 2-0 σετ πληροφορήθηκε από τους... δημοσιογράφους πως η Εθνική Ελλάδας εξασφάλισε την πρόκριση στα πλέι οφ του Davis Cup II και το πανηγύρισε λίγο πριν κάνει τις δηλώσεις του.

«Αυτό είναι πολύ ωραίο νέο. Πολύ χαίρομαι. Κάνει πιο εύκολη την δουλειά μας», είπε αρχικά ενώ αναφέρθηκε και στη σημασία της νίκης του Μιχάλη Περβολαράκη ώστε να κλειδώσει η νίκη επί του Μονακό και να επιτευχθεί η πρόκριση στα πλέι οφ του Μαρτίου 2020 για το Davis Cup II:

«Εκανε πολύ δουλειά ο Μιχάλης. Ο δυνατός αέρας δυσκόλεψε και τους δύο αθλητές αλλά η νίκη του ήταν σημαντική. Ο Μιχάλης έχει σπουδάσει ψυχολογία και παίζει καλύτερα όταν αγωνίζεται υπό πίεση».

T

«Πιο εκδηλωτικοί οι Ελληνες της Αυστραλίας»

Για την αποθέωση που γνώρισε από τον κόσμο αλλά και για το ότι δεν γέμισαν όλες οι θέσεις στις εξέδρες έκανε σύγκριση με τους Ελληνες της Αυστραλίας: «Για να είμαι ειλικρινής οι Ελληνες της Αυστραλίας είναι πιο... εκδηλωτικοί. Αλλά και εδώ ο κόσμος ήταν εκπληκτικός. Μας έδωσε ώθηση. Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να παίζεις για την Ελλάδα και ο κόσμος να χαίρεται για αυτό. Για να είμαι ειλικρινής περίμενα πως θα είναι γεμάτες όλες οι θέσεις. Ισως επειδή οι αγώνες έγιναν σε εργάσιμη ημέρα».

T

«Ξεχωριστό να παίζεις για την Εθνική»

Όπως τόνισε ο Έλληνας σούπερ σταρ οι αγώνες των Εθνικών ομάδων είναι διαφορετικοί από τα επαγγελματικά τουρνουά: «Οι αγώνες με την Εθνική ομάδα είναι εντελώς διαφορετικοί. Νιώθω πως παίζω πιο ελεύθερα. Δεν κυνηγάς πόντους και έπαθλα και έτσι παίζεις πιο ανοικτά. Είναι πολύ ξεχωριστό να παίζεις αγώνες για την Εθνική ομάδα. Βγάζεις τον καλύτερο εαυτό σου».

«Θα βοηθήσω να μπει η Ελλάδα στο World Group»

Οσο για το μέλλον του στην Εθνική ομάδα ξεκαθάρισε πως θα είναι παρόν και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του για να ανέβει η ελληνική ομάδα ακόμα και στην πρώτη κατηγορία: «Θέλω πάρα πολύ να βοηθήσω την Εθνική ομάδα στο μέλλον. Κάποιοι στιγμή θα μπουν και άλλοι αθλητές και μαζί με τον Μιχάλη, το Πέτρο και το Μάρκο θα έχουμε πιο πολλές επιλογές από τοπ αθλητές και έτσι θα μπορέσει η Ελλάδα να μπει στο Γκρουπ Α και σε World Group επίπεδο».

T

ΣπορΣτέφανος ΤσιτσιπάςDavis Cup