Αθλητισμός|13.09.2019 20:59

Εντονες αντιδράσεις και ερωτηματικά για το «φλερτ» Μαρινάκη - Nova (vid)

Newsroom

Με βόμβα που απειλεί να καταστρατηγήσει βασικές συνθήκες υγειούς ανταγωνισμού τινάζοντας στον αέρα την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Super League μοιάζει το προχωρημένο ενδιαφέρον του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Nova.

Με δεδομένο ότι το τηλεοπτικό συμβόλαιο αποτελεί τη βασική πηγή εσόδων των ΠΑΕ, κυοφορείται το παράδοξο και επικίνδυνο για την αξιοπιστία της Super League σενάριο ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού να αποτελεί στην ουσία βασικό χρηματόδοτη άλλων ομάδων καθορίζοντας τους κανόνες της τηλεοπτικής και ποδοσφαιρικής αγοράς. 

Η παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού κρίνεται επιτακτική προκειμένου να επιβάλλει τους όρους που θα αποτρέψουν οποιαδήποτε αγοραπωλησία που ενισχύει τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο στερείται αξιοπιστίας. Για τις περισσότερες ομάδες το τηλεοπτικό συμβόλαιο αποτελεί μοναδική πηγή εσόδων. Τυχόν εξαγορά της Nova από την Alter Ego θεωρώ ότι θα είναι πλήγμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα πέρα από το καθεστώς του αθέμιτου ανταγωνισμού» τονίζει ο news media director της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Παναγιώτης Αρωνιάδης. Την ίδια ώρα, την έντονη αντίδρασή τους έχουν εκφράσει ήδη αρκετές ομάδες της Super League. 

Παράλληλα η ΠΑΕ ΑΕΚ μπορεί να μην έχει τοποθετηθεί επίσημα για το συγκεκριμένο θέμα πηγές της έχουν καταστήσει σαφές, ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η αποχώρηση της Ένωσης από τη NOVA στην περίπτωση που ολοκληρωθεί η εξαγορά της από τον κ. Μαρινάκη. Το φλερτ του ισχυρού άντρα του Ολυμπιακού με το συνδρομητικό κανάλι απασχολεί και τη Βουλή. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος κατέθεσε σχετική επερώτηση προς τους υπουργούς Ψηφιακής Πολιτικής και Πολιτισμού. 

Το ελληνικό πρωτάθλημα κινδυνεύει να λειτουργεί σε αυστηρά μονοπωλιακές συνθήκες και μένει να φανεί εάν η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα παρέμβει πράττοντας τα δέοντα.

Super League 1NovaΒαγγέλης Μαρινάκης