Αθλητισμός|14.09.2019 16:28

Davis Cup: Την 3η θέση η Ελλάδα με νίκες Τσιτσιπά, Περβολαράκη

Newsroom

Ο μεγάλος στόχος της Εθνικής τένις ανδρών επιτεύχθηκε στο Davis Cup κατηγορίας ΙΙΙ. O Μιχάλης Περβολαράκης αρχικά και ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη συνέχεια μέσα σε δυνατό αέρα κατάφεραν έστω και δύσκολα να νικήσουν τους αντιπάλους τους από τη Λετονία και να επικρατήσουν στον μικρό τελικό της διοργάνωσης.

Αυτό σημαίνει πως το εθνικό συγκρότημα στο οποίο έκανε ντεμπούτο ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να προκριθεί για τα πλέι οφ ανόδου που θα γίνουν τον Μάρτιο του 2020 και θα έχει αντιπάλους τις ομάδες που θα προέλθουν από τις θέσεις 5-8 της κατηγορίας ΙΙ.

Στην Ελλάδα τα πλέι οφ τον Μάρτιο;

Μάλιστα ,σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας αντισφαίρισης, Σπύρο Ζαννιά υπάρχει η πρόταση προς την Ελλάδα να αναλάβει τη διοργάνωση των πλέι οφ ανόδου (6-7 Μαρτίου 2020), αλλά αυτό που προβληματίζει είναι οι καιρικές συνθήκες.

Ο 23χρονος Μιχάλης Περβολαράκης, που ήταν και η αποκάλυψη του τουρνουά μετά, φυσικά, από την παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά, κατάφερε να νικήσει στον πρώτο αγώνα τον 19χρονο Ρόμπερτ Στρόμπακς με 6-4, 6-4.

Αποθέωση Τσιτσιπά από 3.000 θεατές

Στη συνέχεια, ο Τσιτσιπάς αντιμετώπισε τον Μάρτινς Πότζους, τον οποίο νίκησε με το ίδιο σκορ (6-4, 6-4) και έτσι με νίκες 2-0 κλείδωσε την 3η θέση για την Ελλάδα. Σε τυπική διαδικασία μετατράπηκε το διπλό και έτσι δόθηκε η ευκαιρία στο Μάρκο Καλοβελώνη και στον Πέτρο Τσιτσιπά να πάρουν μία δυνατή εμπειρία.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε για άλλη μία φορά την αποθέωση από χιλιάδες Ελληνες φιλάθλους που και σήμερα, τελευταία ημέρα των αγώνων, κατέκλυσαν κάθε γωνιά των εξεδρών στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του Τατόι τένις κλαμπ, ενώ για πολλή ώρα μετά το τέλος του αγώνα ο μεγάλος σούπερ σταρ υπέγραφε αυτόγραφα σε δεκάδες θαυμαστές του.

Μετά το τέλος των αγώνων θα ακολουθήσουν απονομές, ενώ η Πολωνία και η Εσθονία παλεύουν για τις δύο πρώτες θέσεις.

Davis CupΜιχάλης ΠερβολαράκηςΣτέφανος ΤσιτσιπάςΣπορ