Αθλητισμός|14.09.2019 21:23

Αήττητος ο ΟΦΗ, ξεπέρασε και το εμπόδιο του Παναιτωλικού

Newsroom

Ο ΟΦΗ διατήρησε την παράδοση που τον θέλει εύκολα ή δύσκολα να κερδίζει τα εντός έδρας παιχνίδια κόντρα στον Παναιτωλικό. Η ομάδα του Γιώργου Σίμου με ανεβασμένη την ψυχολογία από την εκτός έδρας νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό και την ισοπαλία που απέσπασε στην Θεσσαλονίκη από τον Άρη, συνέχισε την πετυχημένη του πορεία στο πρωτάθλημα.

Ο ΟΦΗ αποδείχθηκε πολύ αποτελεσματικός στις μονομαχίες στο κέντρο του γηπέδου κερδίζοντας έτσι γρήγορα την πρωτοβουλία κινήσεων. Οι γηπεδούχοι αντιλήφθηκαν το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η άμυνα του Παναιτωλικού από την αριστερή πλευρά, με τον Σεμέδο να δημιουργεί συνεχώς ρήγματα.

Στο 29΄ ο Δημήτρης Καραντώνης(του συνδέσμου Ημαθίας) απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Μιμίτο με αφορμή ένα σκληρό του μαρκάρισμα πάνω στον Νέιρα, γεγονός που οδήγησε τον Λουίς Κάστρο σε αναθεώρηση των πλάνων του. Σε αυτό το σημείο τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν υπέρ των γηπεδούχων γεγονός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα.

Αρχικά την εστία του Κνετ «ξεκλείδωσε» στο 54΄  ο Τσιλιανίδης με σουτ, μετά από διώξιμο του αντίπαλου γκολκίπερ, σε προσπάθεια του Σεμέδο. Λίγα λεπτά αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 61΄ ο Μάνος εκμεταλλεύθηκε την ασίστ του Ναμπί «γράφοντας» το 2-0. Στο 60΄ ο Μοράρ αντικατέστησε τον Ντουάρτε και εννιά λεπτά αργότερα ο ίδιος πλάσαρε εύστοχα στην εστία του Σωτηρίου μειώνοντας το σκορ(2-1).

Οι γηπεδούχοι «καθάρισαν» την υπόθεση της νίκης στο 86΄ με σκόρερ ξανά τον Τσιλιανίδη.

Στο 79΄ ο Κνετ που τις προηγούμενες ημέρες είχε υποβληθεί σε επέμβαση (πέτρα στα νεφρά) δέχθηκε δυνατά την μπάλα στο σώμα από σουτ του Ναμπί , έδειξε να ζαλίζεται, αντικαταστάθηκε και μετέβη για εξετάσεις σε νοσοκομείο.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Νάστος, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Νέιρα, Τσιλιανίδης, Σεμέντο, Ναμπί(81΄Σακόρ) ,Μάνος(88΄ Φιγκερέιδο)

Παναιτωλικός: Κνετ(79΄Γιαννακόπουλος), Σανιά, Γιοβάνοβιτς, Μαλή, Μπάλμπι, Λουσέρο, Ντάλσιο, Μιμίτο , Ντουάρτε(60΄Μοράρ), Ντίας, Μπαϊροβιτς (46΄Αριγίμπι).

ποδόσφαιροΠαναιτωλικόςΟΦΗSuper League 1