Αθλητισμός|15.09.2019 08:33

Τελικός Μουντομπάσκετ 2019: Ισπανία εναντίον Αργεντινής, live streaming

Newsroom

Μεγάλη μέρα ξημέρωσε για δυο μεγάλες δυνάμεις του παγκόσμιου μπάσκετ που καλούνται να διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο της διοργάνωσης του Μουντομπάσκετ 2019 στο Πεκίνο της Κίνας. Η ανίκητη Ισπανία θα αναμετρηθεί με τη μαχητική Αργεντινή (15.00) στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ έφτασε στην τελευταία μέρα κι έπειτα από ένα συναρπαστικό τουρνουά με εκπλήξεις, ανατροπές, ωραία παιχνίδια και θέαμα ήρθε η ώρα για να ανακηρυχθεί η πρωταθλήτρια κόσμου...

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον μεγάλο τελικό εδώ μέσω του live streaming της ΕΡΤ.

Η Ισπανία,  κατεβαίνει με τον «αέρα» της πιο πετυχημένης ομάδας της τελευταίας 15αετίας. Από το Μουντομπάσκετ του 2006, την χρονιά που επιβλήθηκε της Εθνικής μας στον τελικό της Σαιτάμα, οι Ισπανοί δεν σταματούν να κατακτούν διακρίσεις. Συνολικά τα τελευταία 13 χρόνια μετρούν(με το φετινό) 11 μετάλλια σε όλες τις διοργανώσεις, Eurobasket, Μουντομπάσκετ και Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Αργεντινή κλέβει καρδιές με το παιχνίδι της. Τι κι αν της λείπουν τα μεγάλα αστέρια, καταθέτει προσπάθεια, φιλότιμο, εγωισμό. Είναι ομάδα με όλη την σημασία της λέξης στηριζόμενη επιθετικά κυρίως στον ανεπανάληπτο Σκόλα και στους Καμπάτσο, Ντεκ και Λαπροβιτόλα. «Ποιο είναι το μυστικό μας; Πάνω από όλα είμαστε οικογένεια», δήλωσε ο 56χρονος τεχνικός της Αργεντινής Σέρχιο Ερντάντεθ.

Στον μικρό τελικό της διοργάνωσης Γαλλία και Αυστραλία θα αναμετρηθούν με στόχο την 3η θέση και το μετάλλιο σε ένα παιχνίδι που προβλέπεται εξίσου συναρπαστικό ανάμεσα σε δυο ομάδες που άφησαν το «αποτύπωμα» τους πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις στο Μουντομπάσκετ.

Το πρόγραμμα

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου

Μικρός τελικός (11:00) Γαλλία-Αυστραλία (ΕΡΤSports)

Μεγάλος τελικός (15:00) Αργεντινή-Ισπανία (ΕΡΤSports)

Δείτε τα βίντεο που ετοίμασε η FIBA για τον μικρό και μεγάλο τελικό:

Μουντομπάσκετ 2019Εθνική ΙσπανίαςΠαγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ FIBAμπάσκετΕθνική Αργεντινής