Αθλητισμός|22.11.2018 10:09

ΠΑΟΚ: Ο …Κερκυραϊκός  του Λίνου Χρυσικόπουλου

Θοδωρής Φελάνης

Ο  επτανήσιος φόργουορντ του ΠΑΟΚ Λίνος Χρυσικόπουλος μεράκλωσε και αφού βρίσκονταν σε νησί(Τενερίφη), είπε να ρίξει έναν… Κερκυραϊκό (γνωστό δημοτικό τραγούδι και χορός της ιδιαίτερης πατρίδας του) στα παρκέ του Basketball Champions League. Ο "γυροβολιές" του Λίνου  στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ισπανική ομάδα αποδείχθηκαν αρκετές(24π. 6/7 τρίποντα, 3/ 4 δίποντα) για να δώσουν στον ΠΑΟΚ μια πολύτιμη νίκη, η οποία ίσως αποδειχθεί «χρυσάφι» στην προσπάθεια του για πρόκριση(ανέβηκε στην 4η θέση του ομίλου με 4 νίκες, 3 ήττες)στους «16» της διοργάνωσης.

Η επίδοση του Χρυσικόπουλου(24 π. με 6 εύστοχα τρίποντα) ήταν η κορυφαία για τον ίδιο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Επίσης συγκέντρωσε 25 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ ήταν αυτός που πέτυχε το νικητήριο καλάθι  23΄΄ πριν το τέλος , αναγκάζοντας τους θεατές του αγώνα στο «Santiago Martin»,  να τον χειροκροτήσουν μετά την λήξη της αναμέτρησης για την εμφάνιση του!

Λένε πως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Έτσι και στην περίπτωση του γεννημένου στην Κέρκυρα την 1η Δεκεμβρίου του 1992 φόργουορντ του ΠΑΟΚ, πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα κλήση του στην Εθνική για τους αγώνες των παραθύρων κόντρα σε Σερβία και Γερμανία(η ανακοίνωση της ΕΟΚ για τις κλήσεις διεθνών έγινε λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι), ήταν κάτι που «έφτιαξε» την ψυχολογία του. Ο Χρυσικόπουλος είχε κληθεί και στο παρελθόν σε προεπιλογή δεν έχει φορέσει όμως ποτέ το εθνόσημο της Ανδρών σε επίσημο ματς. 

Θυμίζουμε ότι η ΚΑΕ ΠΑΟΚ είχε «δέσει» με 4αετές συμβόλαιο συνεργασίας τον 26χρονο φόργουορντ το οποίο και ολοκληρώνεται το 2020.

Ο εκπρόσωπος του Χρυσικόπουλου, Παναγιώτης Καπάζογλου ανάρτησε μετά το τέλος του αγώνα στον λογαριασμό του μια παλιά φωτογραφία του αθλητή γράφοντας:  «H αφάνα και τα σπυράκια έφυγαν, όμως το μπάσκετ που κουβαλάς μέσα σου θα είναι πάντα εκεί και θα το δείξεις σε όλους, Ό,τι και αν σε εμπόδισε το θεράπευσες, ό,τι και αν σε εμποδίσει από εδώ και πέρα δεν μπορεί πια να σταματήσει τον δρόμο σου. Ακόμη δεν είδανε τίποτε. μα τον Άγιο Σπυρίδωνα».

Κατά τα άλλα, η Τενερίφη παρά την ήττα της παρέμεινε στην 1η θέση του 2ου ομίλου της διοργάνωσης με 6-1 νίκες. Ακολουθούν οι Βενέτσια(5-2),Χάποελ Χολόν(5-2), ΠΑΟΚ(4-3), Ναντέρ(3-4), Βόννη (3-4), Φρίμπουργκ(1-6) και Οπάβα(1-6). Στην φάση των «16» προκρίνονται 4 ομάδες από κάθε όμιλο.

ΠΑΟΚΛίνος Χρυσικόπουλος