Αθλητισμός|15.09.2019 20:56

Εξπρές Ξάνθη: Ιστορική εκκίνηση με νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης

Newsroom

Η σεζόν άρχισε με αρκετά ερωτήματα για την πορεία και τους στόχους της Ξάνθης στη Super League, που όμως νωρίς νωρίς δίνει το στίγμα της. Η ακριτική ομάδα μετά τις νίκες επί της ΑΕΚ (1-2) και του Παναιτωλικού (1-2) εκτός έδρας, επικράτησε και του Αστέρα Τρίπολης στην Ξάνθη (και πάλι) με 2-1 πετυχαίνοντας ένα ιστορικό και συνάμα πρωτοφανές «τρία στα τρία» από το 1989, οπότε ανέβηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία, γεγονός που τη διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.

Αντιθέτως, ο Αστέρας άρχισε τη σεζόν με άκρως αρνητικό τρόπο καθώς έπειτα από τρεις αγωνιστικές παραμένει δίχως νίκη, δίχως ισοπαλία και κατ' επέκταση δίχως βαθμό.

Η Ξάνθη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και άνοιξε μόλις στο 19' το σκορ με μια εξαιρετική κεφαλιά του Τζουρίσκοβιτς έπειτα από ωραία ενέργεια και σέντρα του Στούρτζεον. Ο Αστέρας προσπάθησε να απαντήσει στο 32' με ευκαιρία που έχασε ο Ριέρα. Ωστόσο αντέδρασε σωστά αποτρέποντας το γκολ.

Η ακριτική ομάδα προσπάθησε να διευρύνει το προβάδισμά της στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Εριξε την πρώτη προειδοποιητική βολή στο 53' με τον Μπαριέντος (απέκρουσε εντυπωσιακά ο Παπαδόπουλος) και «έγραψε» το 2-0 στο 55' με τον Στούρτζεον. Ωστόσο, ο Αστέρας αντέδρασε άμεσα και στο 57' έπειτα από μια γρήγορη αντεπίθεση και εξαιρετική εναλλαγή της μπάλας μεταξύ Μπαράλες και Μάρκ Φερνάντεθ, ο Ισπανός μείωσε σε 2-1 δίνοντας εκ νέου ελπίδες στην ομάδα της Τρίπολης (η φάση ελέγχθηκε από το VAR για οφσάιντ).

Σταδιακά ο Αστέρας ανέβασε την απόδοσή του απειλώντας την Ξάνθη, που όμως κράτησε το προβάδισμα μέχρι τέλους, χάρη και στην εξαιρετική επέμβαση του Μπέντο σε κεφαλιά-ψαράκι του Μπαράλες στις καθυστερήσεις.

Ξάνθη: Μπέντο, Ντίρεσταμ, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Σόσα, Κοβάτσεβιτς, Τερκί, Τζουρίτσκοβιτς (65' Αμορίμ), Στούρτζεον (81' Καμαρά), Μπαριέντος (73' Φοσέ), Εντουάρντο. 

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Αντζουλάς (46' Κώτσιρας), Πασαλίδης, Άνχελ, Μουνάφο (85' Ιγκλέσιας), Καπίγια, Λουίς Φερνάντεθ, Βαλιέντε, Ριέρα (73' Ενεκο), Μαρκ Φερνάντεθ, Μπαράλες. 

Super League 1Αστέρας ΤρίποληςΞάνθη ΠΑΕποδόσφαιρο