Αθλητισμός|15.09.2019 21:36

Τρίτωσε το καλό για την ΑΕΚ με Κωστένογλου στον πάγκο

Newsroom

Εύκολα και δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 της Λαμίας στο ΟΑΚΑ επιβεβαιώνοντας πως η παρουσία του Νίκου Κωστένογλου στον πάγκο λειτούργησε ευεργετικά και κυρίως... αγχολυτικά για τους παίκτες της ομάδας που πανηγύρισαν την τρίτη σερί νίκη τους (μετά τις επικρατήσεις με Τραμπζονσπόρ και Αστέρα Τρίπολης). Το... σκορποχώρι που παρουσιαζόταν στο γήπεδο επί του προκατόχου του Μιγκέλ Καρντόσο, εξαφανίστηκε και η Ενωση επέστρεψε στην κανονικότητα, έστω κι αν δεν έθελξε με την απόδοσή της.

Στην παρούσα φάση όμως και δεδομένης της... λαίλαπας Καρντόσο, η ουσία για την ΑΕΚ είναι οι νίκες και οι εξασφάλιση των τριών βαθμών που τη διατηρούν σε απόσταση βολής από την κορυφή ενόψει και των ντέρμπι που ακολουθούν.

Στο ξεκίνημα του ματς πάντως, η Λαμία δυσκόλεψε την ανάπτυξη της ΑΕΚ διότι έπαιξε αρκετά κλειστά και με αμυντικούς προσανατολισμούς. Και χρειάστηκε να φτάσει το 37ο λεπτό για να μπορέσει η Ενωση να διασπάσει το αμυντικό τείχος των φιλοξενούμενων. Ο Λιβάγια με εξαιρετική προσπάθεια έστειλε την μπάλα σε ένα σημείο, όπου ο Πλιάτσικας μπερδεύτηκε κι αντί να απομακρύνει την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του «γράφοντας» το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Και λίγο προτού ολοκληρωθεί το ημίχρονο, έπειτα από «γλυκιά» σέντρα του Λιβάγια, ο Βράνιες κινήθηκε γρήγορα, βγήκε πρώτος στην μπάλα και με προβολή την έστειλε στα δίχτυα. Ο βοηθός ύψωσε τη σημαία υποδεικνύοντας οφσαιντ, ωστόσο με παρέμβαση του VAR το γκολ μέτρησε στέλνοντας τους «κιτρινόμαυρους» στα αποδυτήρια με ένα σκορ ασφαλείας (2-0).

Προηγουμένως πάντως ο διαιτητής Μανούχος έσφαλε σημαντικά καθώς δεν τήρησε το πρωτόκολλο του VAR. Στο 15' ο Βράνιες χτύπησε με το χέρι τον Ρόμανιτς στο πρόσωπο. Ο διαιτητής πήγε στην οθόνη του VAR για να δει τη φάση έπειτα από την ειδοποίηση που έλαβε. Κι αντί είτε να μην τιμωρήσει την παράβαση, είτε να δώσει κόκκινη κάρτα (πρόκειται για έναν από τους τέσσερις βασικούς κανόνες του VAR), τιμώρησε με κίτρινη τον Βόσνιο αμυντικό σε μια απόφαση με στυλ ελληνικό.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και με την έναρξη του β' ημιχρόνου κυνηγώντας ένα ακόμη γκολ, που όμως δεν ήρθε έπειτα από εξαιρετική επέμβαση του Βελλίδη σε σουτ του Κρίστιτσιτς στο 49' αλλά και χάρη στην αστοχία του Βράνιες στο 63' που λίγο έλειψε να σκοράρει και δεύτερη φορά. Σταδιακά η Ενωση πάντως έριξε ταχύτητα στο παιχνίδι της, ενώ και η Λαμία έδειχνε περισσότερο να νοιάζεται για την άμυνά της παρά για να σκοράρει.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Οικονόμου, Λόπες, Κρίστιτσιτς (76' Γαλανόπουλος), Σιμόες, Ζεράλδες (71' Βέρντε), Λιβάγια, Αλμπάνης (63' Κλωναρίδης), Γιακουμάκης.

Λαμία: Βελλιδης, Σάλιακας, Βύντρα, Πλιάτσικας, Αντέτζο, Σκαρντοβέλι, Δημούτσος (85' Μπουλούλης), Μπεχαράνο (36' Βασιλόγιαννης), Σκόνδρας, Ρόμανιτς (65' Τουράμ), Καραμάνος.

ποδόσφαιροSuper League 1Λαμία ΠΑΕΑΕΚ