Αθλητισμός|16.09.2019 01:28

Ιστορικός θρίαμβος του Αρη που διέσυρε τον Παναθηναϊκό με 4-0!

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Πριν από τη σέντρα, Άρης και Παναθηναϊκός βρίσκονταν στην κόψη του ξυραφιού, χωρίς νίκη μετά από δύο αγωνιστικές. Ο Άρης μάλιστα ήταν και με υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο, τον Τόλη Τερζή. Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο δεν χρειαζόταν να είσαι ειδικός του ποδοσφαίρου για να καταλάβεις ποια ομάδα θα νικήσει!

Ο Άρης έκανε ένα απίστευτο παιχνίδι, διέλυσε τον Παναθηναϊκό με 4-0 στο κατάμεστο «Κλεάνθης Βικελίδης» και παράλληλα πέτυχε και έναν ιστορικό θρίαμβο, καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν είχε νικήσει το «τριφύλλι» με τρία ή τέσσερα γκολ διαφορά! Είναι χαρακτηριστικό ότι την μεγαλύτερη νίκη του την είχε πετύχει επί του Παναθηναϊκού το 1975 με 5-3. 

Ο Τόλης Τερζής αιφνιδίασε τον Παναθηναϊκό παίζοντας με τον Μπρούνο Γκάμα σαν δεκάρι και τους Φετφατζίδη, Ντιγκινί στις πτέρυγες με ανάποδα πόδια. Οι παίκτες του Άρη είχαν απίστευτο πάθος, πίεσαν από την αρχή, γέμισαν τους χώρους και έβγαζαν φάσεις με μεγάλη άνεση. Με ηγέτη τον Φετφατζίδη, που πέτυχε ένα γκολ και μοίρασε δύο ασίστ, τον Ντιγκινί (ένα γκολ, μία ασίστ) και τον πανταχού παρόντα Ιντέγε, έκαναν πάρτι στο γήπεδο.

Αντίθετα ο Παναθηναϊκός, έκανε τρομερά λάθη από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Είχε αμυντικά προβλήματα, ταλαιπωρήθηκε από τους μεσοεπιθετικούς του Άρη, ενώ οι παίκτες του Δώνη δεν είχαν αυτοπεποίθηση και από την αρχή περιορίστηκαν σε ρόλο κομπάρσου, αναζητώντας τρόπο να αμυνθούν.

Ο Άρης άνοιξε το σκορ στο 20' λεπτό. Οι γηπεδούχοι πίεσαν την άμυνα του Παναθηναϊκού μέσα στην περιοχή του Διούδη, ο Γκίας Ζαχίντ έκανε τραγικό λάθος υπό την πίεση του Ιντέγε και έστειλε την μπάλα στον Φετφατζίδη, που έκανε αρχικά το κοντρόλ και με κεφαλιά πρόλαβε την έξοδο του Διούδη για το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ιντέγε βγήκε στην αντεπίθεση, πρόλαβε και την έξοδο του Διούδη, αλλά το πλασέ του έφυγε δίπλα από το δοκάρι. Στο 33' ο Άρης έχασε διπλή ευκαιρία με τους Γκάμα και Φετφατζίδη για το 2-0. 

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε μόλις στο 41' και απείλησε για πρώτη φορά, αλλά ο Μακέντα έκανε προβολή άουτ στο δεύτερο δοκάρι. Στο 44' ο Γιόχανσον έχασε καλή ευκαιρία, αλλά από λάθος του Ινσούα ο Άρης έφυγε στην αντεπίθεση με δύο μπαλιές και από κάθετη πάσα του Φετφατζίδη, ο Βέλεθ βρέθηκε σε θέση φορ και πλάσαρε τον Διούδη κάνοντας το 2-0. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιώργος Δώνης άλλαξε σχηματισμό και την τριάδα στο κέντρο της άμυνας και έριξε στο ματς τον Κολοβό. Ωστόσο ο Άρης συνέχισε με το πόδι στο γκάζι, έτρεξε τον Παναθηναϊκό και στο 59' έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του. Ο Ιντέγε πάσαρε στον Φετφατζίδη, αυτός γύρισε προς το πέναλτι, ο Γκάμα άφησε την μπάλα και ο Ντιγκινί από κοντά έκανε το 3-0! Στο 64' ο Λάρσον κυνήγησε μία χαμένη φάση κόντρα στην ταλαιπωρημένη άμυνα του Παναθηναϊκού, έβγαλε κάθετη στον Ντιγκινί και πάσαρε στον Ιντέγε, που έκανε το κοντρόλ και πλάσαρε ιδανικά τον Διούδη, πετυχαίνοντας μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς του πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Άρη διαμορφώνοντας το 4-0. Στο 84' ο Περέα εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Κουέστα και πέτυχε το γκολ της τιμής για τον Παναθηναϊκό, αλλά ο διαιτητής Φωτιάς ακύρωσε το γκολ με υπόδειξη του VAR, καθώς είχε προηγηθεί φάουλ του Μακέντα, που τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα, στον Λούκας Σάσα.

Αρης (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Βέλεθ (83' Δεληζήσης), Ρόουζ, Κόρχουτ, Σούντγκρεν, Ματίγια, Σάσα, Ντιγκινί, Φετφατζίδης (54' Μαντσίνι), Γκάμα (63' Λάρσον), Ιντέγε.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Μαυρομμάτης (46' Κολοβός), Ινσούα (69' Περέα), Γιόχανσον, Δώνης, Ζαχίντ (59' Χατζηθεοδωρίδης), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Μακέντα.

Στεφάνι από τους οργανωμένους του Παναθηναϊκού

Αντιπροσωπεία της Θύρας 13, κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη του «old school» οπαδού του Άρη Κουκ, πριν από την έναρξη του αγώνα. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού απέδωσαν φόρο τιμής και χειροκροτήθηκαν από αυτούς του Άρη, σε μια στιγμή οπαδικής αλληλεγγύης, που σπάνια συναντάμε πλέον στα γήπεδα.

ΑρηςΠαναθηναϊκόςποδόσφαιροSuper League 1