Αθλητισμός|16.09.2019 23:43

Γιουβέντους: Πόλεμος μεταξύ οπαδών και διοίκησης - Απειλές, εκβιασμοί και 12 συλλήψεις

Newsroom

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ιταλία μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας με στόχο την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δρα στους χώρους των γηπέδων. Πιο συγκεκριμένα, στο στόχαστρο των Αρχών έχουν μπει οργανωμένοι οπαδοί της Γιουβέντους οι οποίοι κατηγορούνται για εκβιασμούς, ξέπλυμα χρήματος, εξαπάτηση και άσκηση βίας.

Σύμφωνα με την «Gazzetta dello Sport» η επιχείρηση «Last banner» της Αστυνομίας έγινε με την άδεια της επίσημης Γιουβέντους, που κατήγγειλε πως δέχθηκε απειλές μετά την απόφαση να αλλάξει πολιτική στο θέμα της διαχείρισης των εισιτηρίων. Μάλιστα, οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί της Γιουβέντους απειλούσαν τη διοίκηση πως θα τραγουδούσαν φασιστικά συνθήματα στις εξέδρες και όχι μόνο...

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 12 οπαδοί, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και μια ηγετική μορφή της εξέδρας της Γιουβέντους, ο Ντίνο Μοκιόλα, όπως και το δεξί του χέρι, ο Σαλβατόρε Κάβα. Πληροφορίες αναφέρουν πως η Αστυνομία διαθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν διακίνηση ναρκωτικών αλλά και επιβολή «καπέλων» στις τιμές των εισιτηρίων από οργανωμένους οπαδούς, τα οποία πωλούνταν σε άτομα έξω από το γήπεδο.

Πλην των 12 που συνελήφθησαν αναζητούνται άλλοι 37 οπαδοί σε διάφορες πόλεις: στο Μιλάνο, στη Γένοβα, στη Φλωρεντία, στο Μπέργκαμπο, στο Κόμο, στην Πεσκάρα κ.α.

T

ποδόσφαιροοπαδοίβίαΓιουβέντουςSerie A