Αθλητισμός|09.10.2019 20:48

Άρης: Κερδίζει διαρκώς έδαφος ο Μίκαελ Ένινγκ

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Μετά από μία μακρά περίοδο αναζήτησης προπονητή, αλλά και πολλές συζητήσεις με ξένους κυρίως υποψήφιους, ο Άρης φαίνεται να καταλήγει στον Γερμανό Μίκαελ Ένινγκ, αν δεν προκύψει κάποια άλλη έκπληξη της τελευταίας στιγμής, όπως είχε γίνει με τον Ερνάν Κρέσπο

Ο Ένινγκ συγκεντρώνει όλα τα προαπαιτούμενα που θέτει ο Άρης, πλην του λάτιν υπόβαθρου, που ταιριάζει σε μια ομάδα με πολλούς Ισπανούς, Αργεντινούς και Πορτογάλους ποδοσφαιριστές. Έχει όμως την προτίμηση του Άγγελου Χαριστέα, ο οποίος τον γνωρίζει από τη συνύπαρξή τους στη Νυρεμβέργη, τη διάθεση να δουλέψει άμεσα, ενώ και από οικονομικής οπτικής, έχει μικρότερο κασέ από τον Ισπανό Ζεράρ Λόπες

Οι συζητήσεις συνεχίζονται (και με τον Λόπες), οι άνθρωποι του Άρη εξετάζουν κι άλλους προπονητές που προτείνονται, αλλά οδηγούνται προς την επιλογή Ένινγκ, που απλά περιμένει στο ακουστικό του για να αναλάβει.

Χαριστέας: «Όπως με Παναθηναϊκό»

Βέβαια τη δεδομένη χρονική στιγμή, όλο το βάρος έχει πέσει στην προετοιμασία για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και ο Άγγελος Χαριστέας βρίσκεται δίπλα στους ποδοσφαιριστές και τον τεχνικό Τόλη Τερζή στις προπονήσεις, για να βοηθήσει ψυχολογικά με την παρουσία του. «Πρέπει να ξεχάσουμε τον Παναθηναϊκό και να γυρίσουμε σελίδα γιατί υπάρχει μακρύς δρόμος. Έχουμε μπροστά μας ένα ματς με ιδιαιτερότητες και πρέπει να δουλέψουμε με σοβαρότητα και συγκέντρωση. Αν διατηρήσουμε την εικόνα που είχαμε με τον Παναθηναϊκό, θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και με τον ΠΑΟΚ», είπε στους ποδοσφαιριστές του Άρη, ο Άγγελος Χαριστέας.

Σύνθημα νίκης έστειλε και ο Τόλης Τερζής πριν από την τελευταία προπόνηση: «Δείξαμε σαν Άρης ποιες είναι οι πραγματικές μας δυνατότητες, αλλά η διάρκεια είναι αυτή που χρειάζεται για να το επιβεβαιώσουμε. Ξεχνάμε τον Παναθηναϊκό και στεκόμαστε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ που θα είναι εντελώς διαφορετικό. Θα ετοιμαστούμε κατάλληλα και θα πάμε για τη νίκη».

ΑρηςποδόσφαιροπροπονητήςSuper League 1Μίχαελ Ενινγκ