Αθλητισμός|18.09.2019 10:58

Ολυμπιακός: Πρεμιέρα στ' αστέρια του Champions League με Τότεναμ

Newsroom

Η πρώτη μεγάλη και βασική αποστολή του Ολυμπιακού εξετελέσθη με την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Και μολονότι οι «ερυθρόλευκοι» τονίζουν ότι το πρωτάθλημα αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο, η πρόκληση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (προφανώς) δεν τους αφήνει ασυγκίνητους. Η αυλαία της φάσης των ομίλων ανοίγει για τους Πειραιώτες με τη σημερινή (Τετάρτη 18/9, 19.55, Cosmote Sport 2) αναμέτρηση με την Τότεναμ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Το πρώτο εμπόδιο στη 19η παρουσία του Ολυμπιακού σε φάση ομίλων της διοργάνωσης είναι ιδιαίτερα υψηλό δεδομένου ότι απέναντι στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα βρεθεί η περυσινή φιναλίστ της διοργάνωσης που παράλληλα είναι και μια από τις πιο σταθερές δυνάμεις του αγγλικού ποδοσφαίρου την τελευταία τριετία με ανοδική πορεία, μεγάλη δυναμική, έναν εξαιρετικό προπονητή, τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο και ένα πλήρες και ταλαντούχο ρόστερ.

Ο Ολυμπιακός έχει να προτάξει βεβαίως τον ενθουσιασμό, την ισχυρή έδρα του και το γεγονός ότι συμμετέχει σε έναν όμιλο δίχως να είναι το φαβορί για τις δυο πρώτες θέσεις (Μπάγερν και Τότεναμ έχουν τον πρώτο λόγο). Το γεγονός αυτό τον καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνο αντίπαλο.

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» και σε τούτη την ευρωπαϊκή μάχη πάντως θα ακολουθήσει την... πεπατημένη χρησιμοποιώντας το σύστημα και την εντεκάδα που ουσιαστικά έφεραν την ομάδα μέχρι τους ομίλους.

Ο Σα θα παίξει στο τέρμα, ο Τσιμίκας με τον Ομάρ στις πτέρυγες, ο Μεριά και πιθανότατα ο Σεμέδο (προέρχεται από τραυματισμό) στο κέντρο της άμυνας. Το κεντρικό δίδυμο των χαφ θα αποτελέσουν ο Γκιλιέρμε με τον Μπουχαλάκη, ενώ στην μεσοεπιθετική τριπλέτα θα πάρουν θέση οι Βαλμπουενά, Μασούρας και Ποντένσε, πίσω απ' τον μοναδικό προωθημένο, ο οποίος θα είναι είτε ο Ελ Αραμπί είτε ο Γκερέρο (έχει προβάδισμα).

Ο Ποτσετίνο προανήγγειλε αλλαγές θέλοντας να κάνει ροτέισον και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για την εξής πιθανή ενδεκάδα:  Γιορίς, Γουόκερ-Πίτερς, Ντέιβις, Βερτόνχεν, Σάντσες, Ντομπελέ, Σισοκό, Γουίνκς, Ντέλε Άλι, Λούκας Μόουρα και Κέιν.

Champions LeagueΤότεναμποδόσφαιροΟλυμπιακός