Αθλητισμός|19.09.2019 00:53

Πέδρο Μαρτίνς: «Δείξαμε ποιοι είμαστε»

Newsroom

Απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια και τη συνολική απόδοση των παικτών του Ολυμπιακού στην ισοπαλία με την Τότεναμ δήλωσε ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο προπονητής των Πειραιωτών πάντως προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους ενόψει της δύσκολης και απαιτητικής συνέχειας.

Αναλυτικά είπε ο Μαρτίνς, για τον βαθμό ισοπαλίας με τον τρόπο που ήρθε: «Νομίζω πως σήμερα ξεκινήσαμε πολύ θετικά. Πολύ δυνατά και με σπουδαία προσωπικότητα. Είχαμε πολύ καλή κυκλοφορία. Ήμασταν κυρίαρχοι μέχρι να δεχθούμε το πρώτο γκολ. Από δύο ατομικά λάθη δεχθήκαμε τα δύο γκολ. Η ομάδα αντέδρασε και μείωσε το σκορ. Μετά βάλαμε και το δεύτερο γκολ. Δείξαμε μεγάλη προσωπικότητα απέναντι σε έναν μεγάλο και δυνατό αντίπαλο.

Ήμασταν ανώτεροι τακτικά. Θα μπορούσαμε να είχαμε μειώσει νωρίτερα. Κυνηγήσαμε το σκορ μέχρι το τέλος αλλά και τη νίκη. Νομίζω ότι αύριο όταν θα γίνει κριτική όλοι θα πουν πως η Τότεναμ δεν πήγε τόσο καλά ενώ εμείς πήγαμε. Ήμασταν έξυπνοι και ανώτεροι τακτικά. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα που αύριο δεν θα μπορεί να πει το ίδιο για τον εαυτό της».

Για το επίπεδο απόδοσης: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση και την προσπάθειά μας. Την αντίδρασή μας απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο και φυσικά είναι ένα καλό σκορ. Όμως σήμερα στον πάγκο νιώθαμε ότι ίσως μπορούσαμε και κάτι καλύτερο. Αυτή είναι η αίσθηση στα αποδυτήριά μας».

Για το πως ο Ολυμπιακός κατάφερε να είναι ανώτερος τακτικά από την περσινή φιναλίστ του Champions League με τέτοιο μπάτζετ: «Δεν θέλω να σταθώ στα νούμερα, τα συμβόλαια και τα μπάτζετ. Αυτά δεν κερδίζουν τίποτα από μόνα τους. Έχουμε φιλοδοξία και ποιότητα και δουλεύουμε πάρα πολύ και βιώσαμε μία πολύ καλή ευρωπαϊκή βραδιά. Δείξαμε ποιοι είμαστε. Δείξαμε θέληση και έχουμε πολλή δουλειά ακόμα μπροστά μας».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Νομίζω ότι υπάρχει η εμπιστοσύνη του κόσμου. Οφείλεται στην ποιότητά μας και στην δουλειά. Όταν ο κόσμος βλέπει την προσπάθειά μας και σε τέτοιο παιχνίδι όπου ο αντίπαλος αξιοποιεί τα ατομικά λάθη μας, έχει σημασία. Η στήριξη του κόσμου και η εμπιστοσύνη είναι για την διάθεση που δείχνουμε και την προσπάθεια και την δουλειά μας. Ο κόσμος μας ήταν τρομερός. Απίστευτη βραδιά. Επίσης για τον Σισέ με το πρόβλημά του. Είναι και για αυτόν η σημερινή βραδιά. Του στέλνω μία μεγάλη αγκαλιά και τα καλύτερα».

Βαλμπουενά: «Μπορούσαμε και τρίτο γκολ»

Για τον Γάλλο μεσοεπιθετκό ήταν θετικός ο τρόπος που ο Ολυμπιακός αντέδρασε μετά το 0-2 κόντρα στην Τότεναμ αλλά θα μπορούσε να πετύχει και ένα τρίτο γκολ, γεγονός για το οποίο οι παίκτες της ελληνικής ομάδας είναι απογοητευμένοι σύμφωνα με τον Ματιέ Βαλμπουενά.

«Είμαι ικανοποιημένος για την απόδοσή μου αλλά το πιο σημαντικό είναι η ομάδα. Είμαστε απογοητευμένοι γιατί αξίζαμε κάτι καλύτερο. Είναι θετικό ότι αντιδράσαμε αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει και άλλο ένα γκολ. Στόχος μας είναι να προκριθούμε αλλά παίζουμε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο και θα τα δώσουμε όλα σε κάθε ματς όπως σήμερα προσπαθώντας για το καλύτερο», είπε ο Γάλλος χαφ στον Cosmote TV.

Όσο για την αποθέωση που γνώρισε από τον κόσμο του Ολυμπιακού τόνισε: «Είναι καταπληκτικός ο κόσμος μας και να το να τον ακούς να φωνάζουν το όνομά σου είναι υπέροχο συναίσθημα».

Τσιμίκας: «Έπρεπε να πάρουμε κάτι παραπάνω»

Ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού δήλωσε μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Τότεναμ πως οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν την ανατροπή με την περσινή φιναλίστ του Champions League, αποκαλύπτωντας πως ο Πέδρο Μαρτίνς είπε στους παίκτες στο ημίχρονο να πιστέψουν πως μπορούν να γυρίσουν το παιχνίδι: «Παίξαμε πολύ καλά, συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Αναλύσαμε τον αντίπαλο, γυρίσαμε από το 0-2. Μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη κατά την άποψη μου.

Τώρα έχουμε μπροστά μας τον Παναθηναϊκό, όποτε συνεχίζουμε. Στα προηγούμενα παιχνίδια βάζαμε πρώτοι εμείς γκολ, τώρα δεχθήκαμε δύο αλλά όπως είπα αντιδράσαμε καλά. Δεν το βάλαμε κάτω και έπρεπε να πάρουμε κάτι παραπάνω, δεν τα καταφέραμε, αλλά προχωράμε. Στο ημίχρονο ο προπονητής μας είπε να μην το βάλουμε κάτω κι εμείς τον πιστέψαμε. Δεν του... κάναμε το χατίρι, γιατί πίστευε ότι θα μπορούσαμε να νικήσουμε. Τώρα ξεχνάμε ο,τι έγινε και πάμε στο ντέρμπι για τη νίκη».

Σεμέδο: «Δίκαιη η ισοπαλία»

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Ολυμπιακού δήλωσε ο Σεμέδο μετά το παιχνίδι με την Τότεναμ, τονίζοντας επίσης πως το τελικό 2-2 ήταν δίκαιο. «Ολοι οι παίκτες θέλουν να παίρνουν μέρος στο Champions League. Το ίδιο και εγώ. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, όλα τα παιδιά έκαναν καλή δουλειά», τόνισε ο Πορτογάλος στόπερ μιλώντας στον Cosmote TV μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Πέδρο ΜαρτίνςChampions LeagueΚώστας ΤσιμίκαςΜατιέ ΒαλμπουενάΟλυμπιακόςΡούμπεν Σεμέδο