Αθλητισμός|19.09.2019 16:02

Περέιρα: «Το VAR μπήκε στο Καραϊσκάκη μία ώρα πριν το ματς αντί για τρεις»

Newsroom

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του υφυπουργού αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τους θεσμικούς φορείς του ποδοσφαίρου όσον αφορά τη χρήση του Video Assistant Referee, έγινε μεγάλη κουβέντα σχετικά με όσα συνέβησαν στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης και το χαμένο ριπλέι στο πέναλτι σε βάρος του Μπαράλες.

Ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ Βίτορ Μέλο Περέιρα παραδέχθηκε πως «η εγκατάσταση του VAR τη συγκεκριμένη ημέρα έπρεπε να γίνει τρεις ώρες πριν και έγινε μια ώρα πριν το ματς»!

Η απουσία του σωστού ριπλέι είχε να κάνει με το γεγονός πως το van δεν πρόλαβε να συνδεθεί με τις δύο κάμερες με super slow motion λήψεις, καθώς εμποδίστηκε η είσοδος του οχήματος στο Καραϊσκάκη με το πρόσχημα ότι δεν υπήρχαν οι κατάλληλες διαπιστεύσεις για τους τεχνικούς.

Ανάλογο πρόβλημα με την έλλειψη πιστοποιητικών υπήρξε και στα υπόλοιπα γήπεδα όπου ωστόσο επετράπη η είσοδος, με το Καραϊσκάκη να είναι το μοναδικό που την απαγόρευσε. Μολονότι, λοιπόν, το van του VAR βρισκόταν τέσσερις ώρες πριν όπως προβλεπόταν από τη διαδικασία, η είσοδος στο γήπεδο έγινε κατόπιν άδειας αρκετές ώρες αργότερα. 

Από τον Περέιρα ζητήθηκε επίσης να απαντήσει στο εάν μπήκε άνθρωπος του Ολυμπιακού στο van, με τον Πορτογάλο να δηλώνει επισήμως άγνοια για το περιστατικό, κάτι απολύτως λογικό, καθώς η είσοδος σε αυτό έγινε όπως έχουμε αναφέρει πριν την άφιξη των διαιτητών προκειμένου να... επιθεωρηθεί ο χώρος του van! Όλα τα παραπάνω γεγονότα, συνέβαλαν ώστε τελικά να χαθεί το κρίσιμο ριπλέι και να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα και εν τέλει ο βαθμολογικός πίνακας από την πρεμιέρα κιόλας του πρωταθλήματος. 

«Είναι ένα νέο πρότζεκτ, μαθαίνουμε»

Ο Βίτορ Περέιρα μετά το τέλος της σύσκεψης δήλωσε: «Πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση είναι ένα πρότζεκτ που τώρα ξεκίνησε είναι σε εξέλιξη, όλα μαθαίνουν πράγματα. Από τους ποδοσφαιριστές, μέχρι και τους διαιτητές. Το είδαμε σε τρεις αγωνιστικές και πιστεύω μέσα από τις αποφάσεις που λήφθησαν έδωσε ώθηση στους φιλάθλους να επιστρέψουν στα γήπεδα».

Για την ευθύνη του Ολυμπιακού στην λειτουργία του VAR στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης: «Δεν μπορώ να το πω δημόσια, αυτό που μπορώ να πω είναι ένα νέο προτζεκτ, μαθαίνουμε, με πολλές τεχνολογίες και τεχνικούς να εμπλέκονται, οπότε το σημαντικό είναι για μας το αποτέλεσμα, λιγότερα λάθη και περισσότερο δίκαια αποτελέσματα».

Άρης: «Γιατί ορίσατε τον Σιδηρόπουλο;»

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Άρης Θόδωρος Καρυπίδης στην διάρκεια της σύσκεψης εξέφρασε έντονα παράπονα στον πρόεδρο της ΚΕΔ Βαγγέλη Γραμμένο με αφορμή τον ορισμό του διαιτητή Τάσου Σιδηρόπουλου στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: «Για ποιον λόγο δεν ορίστηκε ξένος ρέφερι; Οτιδήποτε συμβεί η ευθύνη θα είναι δική σου, αφού είναι λάθος ο ορισμός του συγκεκριμένου διαιτητή .Με ποια κριτήρια η ΚΕΔ όρισε Έλληνα διαιτητή και ειδικά σε ένα τέτοιο ντέρμπι; Πως γίνετε όλη η Θεσσαλονίκη να ήξερε από τη Δευτέρα πως θα οριστεί ο Σιδηρόπουλος;», είπε. «Δεν ασχολούμαι με θέματα διαιτησίας», απάντησε ο κ.Γραμμένος «Εσύ ο ίδιος με διαβεβαίωσες πέρσι πως θα σφυρίξει ξένος διαιτητής στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και φέτος»,επέμεινε ο κ. Καρυπίδης .

Φωνές κι από Καραπαπά

Κοινή ήταν γραμμή του Ολυμπιακού με τον Άρη καθώς ανάλογα παράπονα σχετικά με τον ορισμό του Τ. Σιδηρόπουλου εξέφρασαν και οι ερυθρόλευκοι μέσω του Κώστα Καραπαπά, ο οποίος μάλιστα φώναζε σε πολύ έντονο ύφος κατηγορώντας ΕΠΟ και ΚΕΔ για έλλειψη διαφάνειας.

Η θέση της NOVA

Εκπρόσωπος της NOVA εξέφρασε την άποψη πως θα πρέπει να γίνεται η ξεχωριστή παραγωγή των πλάνων του VAR σε σχέση με την τηλεοπτική παραγωγή, ώστε να εκλείψουν φαινόμενα πιθανής καψυποψίας!

Πηγή: SDNA

ΚαραϊσκάκηΒίτορ Μέλο ΠερέιραVARποδόσφαιρο