Αθλητισμός|19.09.2019 16:28

Μεγιστάνας από την Ταϊβάν αγόρασε τους Μπρούκλιν Νετς με 3,5 δισ. δολάρια(pics)

Newsroom

Ο συνιδρητής Alibaba group, εταιρείας κολοσσού που είναι κυρίαρχος παίκτης του κινεζικού ηλεκτρονικού εμπορίου, Τζόε Τσάι είναι το νέο αφεντικό της ομάδας μπάσκετ του ΝΒΑ Μπρούκλιν Νετς. Ο Τσάι είχε ήδη από το 2018 αγοράσει ένα μεγάλο ποσοστό της ομάδας από τον Ρώσο  δισεκατομμυριούχο Μιχαήλ Προκόροφ με οψιόν την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου ως το 2021. Οι δυο πλευρές τελικά συμφώνησαν να επισπεύσουν την διαδικασία εξαγοράς τόσο της ομάδας όσο και του γηπέδου Barclays Center. Ο Ταιβανεζος επιχειρηματίας χρειάσθηκε να ξοδέψει 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια(!) που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία αγοραπωλησιών ομάδων στις ΗΠΑ.

«Είναι παθιασμένος με το μπάσκετ. Πρόκειται για έναν πρωπόρο επιχειρηματία στον χώρο πωλήσεων του ηλεκτρονικού εμπορίου αλλά και των Μέσων Ενημέρωσης.Εκτιμώ πως θα βοηθήσει το ΝΒΑ στην εξάπλωση του στην Κίνα όπως και σε άλλες παγκόσμιες αγορές», δήλωσε κομισάριος του ΝΒΑ Άνταμ Σίλβερ επιβεβαιώνοντας την απόφαση της κορυφαίας λίγκας να εγκρίνει την αγοραπωλησία.

Οι Νετς που ενέταξαν στο δυναμικό τους παίκτες πρώτης γραμμής όπως ο Ίρβινγκ κι ο Ντουράντ τον επόμενο μήνα θα ταξιδέψουν στην Κίνα για να δώσουν δυοο φιλικά παιχνίδια.

T
T
T

NBAμπάσκετΜπρούκλιν Νετς