Αθλητισμός|19.09.2019 17:09

ΠΑΟΚ: Oλες οι απαντήσεις στο κοινό μέτωπο Ολυμπιακού - Nova

Αντώνης Τσακαλέας

Με έντονη την αίσθηση της αμφισβήτησης από τη πλευρά του Ολυμπιακού και της Nova για το VAR, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης (19/9) ευρεία σύσκεψη για το VAR την οποία και ζήτησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, και έλαβε χώρα στα γραφεία του υπουργείου. Εκεί βρέθηκαν οι εκπρόσωποι της FIFA, της UEFA, της ΕΠΟ, της ΚΕΔ, της Super League, εκπρόσωποι των 14 ΠΑΕ, της ΕΡΤ, της NOVA, της εταιρίας εγκατάστασης και λειτουργίας του VAR καθώς και εκπρόσωποι του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η παρουσία του Κώστα Καραπαπά αξίζει να καταγραφεί, καθώς τοποθετήθηκε ως εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, με τις αναφορές του να αφορούν την Nova και τον Αρη, γεγονός που δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ από τη στιγμή που οι τοποθετήσεις του είχαν ως τελικό αποδέκτη τον «Δικέφαλο του Βορρά» άμεσα ή έμμεσα.

Οι ερωτήσεις που τέθηκαν είχαν να κάνουν με το αν το PAOK TV έχει πάρει την έγκριση της UEFA, το αν γίνεται χρήση των ίδιων καμερών με τους άλλους δυο τηλεοπτικούς παρόχους (ΕΡΤ και Nova) όπως και για το αν η ΚΕΔ έχει ρωτήσει την UEFA για το VAR στο PAOK TV.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, απάντησε σε όλα τα θέματα που αφορούσαν τον ΠΑΟΚ για να λύσεις τις όποιες απορίες δημιουργήθηκαν. Αρχικά, ο κ. Γκαγκάτσης σημείωσε: «Κάθε αγώνας καλύπτεται από εννιά κάμερες όπου όλες είναι στη διάθεση του VAR απευθείας μέσω του συστήματος του OB VAN της παραγωγής. Από εκεί και πέρα είναι ξεκάθαρα θέμα του διαιτητή VAR ποια κάμερα θα χρησιμοποιήσει και τι θα δείξει στον διαιτητή. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει καμία άμεση η έμμεση εμπλοκή στη διαδικασία. Όλα γίνονται απόλυτα προβλεπόμενα». Ακολούθως, ανέφερε: «Η εταιρεία παραγωγής που συνεργαζόμαστε (abc production) κάνει και όλους τους αγώνες Champions League και Europa League στην Ελλάδα αφού τη χρησιμοποιεί και η COSMOTE tv που διαθέτει τα εν λόγω δικαιώματα. Με τη λογική του κ. Καραπαπά ούτε το Open μπορεί να δείξει τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ, ούτε το Σκάι του ΠΑΟ ούτε το ONE, και στο άμεσο μέλλον ενδεχομένως και η Νova, παιχνίδια του ΟΣΦΠ, σε περίπτωση που οριστικοποιηθεί τη εξαγορά της από τον κ. Μαρινάκη. Η NOVA χρησιμοποιεί δική της εταιρία παραγωγής, αντίθετα με τον ΠΑΟΚ, που συνεργάζεται με την abc production που αναλαμβάνει τις παραγωγές των εντός έδρας αγώνων, η οποία δεν έχει καμία σχέση με καμία εταιρία του Ιβάν Σαββίδη».

Μια από τις ατάκες που προκάλεσε την απορία όλων ήταν αυτή του κ Κατσογιάννη, εκπροσώπου της Nova, ο οποίος σημείωσε πω «το VAR αυξάνει την καχυποψία του πρωταθλήματος». Μια ατάκα που δεν θα μπορούσε να περάσει «στα ψιλά». ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως ο Ολυμπιακός είναι κατά της χρήσης του VAR και η Nova οδεύει στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη....

Ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που έδωσε και εκείνος το παρών στη σύσκεψη, μετά την ολοκλήρωσή της, σχολίασε: «Έγινε το εξής απίστευτο. Ενώ την Κυριακή έχει Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού ασχολήθηκε περισσότερο με το ΠΑΟΚ-Άρης, παρά με το δικό τους παιχνίδι. Δεν ξέρω για ποιον λόγο. Για τον διαιτητή, εστίασε στον διαιτητή και πήρε τις κατάλληλες απαντήσεις νομίζω από τον κ.Περέιρα. Ότι έχει έτσι αποφασίσει να είναι Έλληνας διαιτητής. Έχει αποφασίσει στους αγώνες των τεσσάρων μεγάλων ομάδων, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ να παίζουν ξένοι διαιτητές. Από εκεί και πέρα η απόφασή του είναι αυτή».

Σε ερώτηση για το αν ο ΠΑΟΚ είναι υπέρ της χρήσης του VAR, σημείωσε: «Είμαστε 100% υπέρ του VAR. Ο πρόεδρός μας ο κ.Σαββίδης από το 2017 έχει πει ότι θέλει το VAR. Μάλιστα ήταν διατεθειμένος να το πληρώσει κιόλας αν υπήρχε τρόπος για να έρθει. Ηρθε δύο χρόνια μετά, αλλά έχω την εντύπωση πως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Μπορεί να έγιναν και κάποια λάθη, στις πρώτες αγωνιστικές, αλλά όσο περνάει ο καιρός θα προχωράμε πολύ σωστά. Ο ΠΑΟΚ πάντως είναι υπέρ του VAR 100%».

Αναφερόμενος στα προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί μέχρι τώρα στη χρήση του VAR και το πότε αυτά θα ξεπεραστούν, είπε: «Είναι θέμα χρόνου και θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση 100%. Έχουν γίνει φάσεις αμφισβητούμενες οι οποίες κρίθηκαν από το VAR. Απ' ό,τι είπε κι ο πρόεδρος ο κ.Γραμμένος, σε 16 τέτοιες φάσεις, στις πρώτες τρεις αγωνιστικές, ήταν λανθασμένες και πάρθηκαν σωστές αποφάσεις από VAR».

VARNovaPAOK TVΠΑΟΚποδόσφαιρο