Αθλητισμός|19.09.2019 21:25

Ο Ρονάλντο με 434 εκατ. ευρώ η πιο ακριβή μεταγραφή, 346.000.000 θα κόστιζε ο Μαραντόνα - 8ος ο Νεϊμάρ

Newsroom

Η μεταγραφή του Νεϊμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν άλλαξε την ιστορία του ποδοσφαίρου κα εκτόξευσε τιμές στα ύψη και σε επίπεδα που αρκετοί θεωρούν πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Υπάρχουν φυσικά και αυτοί που αναφέρονται στα 222.000.000 ευρώ που κόστισε η μετακίνηση του Βραζιλιάνου στο Παρίσι και τα συγκρίνουν με τις μεταγραφές μύθων του ποδοσφαίρου σε παλαιότερες εποχές με τα χρήματα όμως να είναι πολύ λιγότερα από αυτά που ζήτησε η Μπαρτσελόνα από τους Γάλλους και αντικειμενικά για παίκτες μεγαλύτερης κλάσης από αυτή του Νεϊμάρ.

Η συγκεκριμένη συζήτηση δεν είχε βάση και κανείς δεν μπορούσε να μιλήσει με αριθμούς καθώς τόσο τα οικονομικά δεδομένα στην ιστορία της ανθρωπότητας αλλάζουν όπως και οι νόμοι της αγοράς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Όλα αυτά όμως μέχρι σήμερα καθώς μία ιταλική εταιρία αναλυτών (PlayerRatings), δημιούργησε έναν αλγόριθμο που δίνει απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα. Οι υπεύθυνοι τόνισαν πως έβαλαν στο πρόγραμμα όλες τις παραμέτρους, όπως δεδομένα της εποχής, τις ρήτρες, την αξία του παίκτη και φυσικά τον παράγοντα "Νεϊμάρ" που άλλαξε τους οικονομικούς όρους της ποδοσφαιρικής αγοράς.

Τα αποτελέσματα της έρευνας σίγουρα θα ικανοποιήσουν τους ποδοσφαιρόφιλους καθώς η κορυφή μπορεί να παραμένει Βραζιλιάνικη, αλλά στο Νο1 βρίσκεται με άνεση ο Ρονάλντο και η μεταγραφή του στην Ίντερ, η οποία με τα σημερινά δεδομένα θα κόστιζε 434.000.000 ευρώ! Στην δεύτερη θέση έρχεται ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα με την μετακίνησή του στη Νάπολι με 346.000.000 ευρώ με τους ανθρώπους της εταιρία να σημειώνουν πως αν η Νάπολι πουλούσε τον "D10S" to 1987μετά τους τίτλους στην Ιταλία και το Παγκόσμιο Κύπελλο θα τον έδινε στο εξωφρενικό ποσό των 442.000.000 ευρώ!!!

Ο Νεϊμάρ που τώρα είναι η πιο ακριβή μεταγραφή όλων των εποχώ, στην προσαρμοσμένη και τρομερά ενδιαφέρουσα λίστα δεν χάνει μόνο την πρώτη και δεύτερη θέση αλλά πέφτει στην 8η, αφού μπροστά από αυτόν βρίσκονται ορισμένοι πραγματικοί μύθοι του ποδοσφαίρου όπως ο Μάρκο Φαν Μπάστεν (330.000.000 ευρώ στη Μίλαν) και ο Μισέλ Πλατινί (335.000.000 ευρώ στη Γιουβέντους).

Δείτε τη λίστα με τους 8 πρώτους, από την οποία απουσιάζει ο Κριστιάνο Ρονάλντο και παράλληλα δείχνει πόσο... σπάταλοι είναι διαχρονικά οι Ιταλοί. Όχι οι Άγγλοι, όχι οι Ισπανοί και φυσικά όχι οι Γάλλοι!

ΡονάλντοΝεϊμάρΝτιέγκο ΜαραντόναΜισέλ Πλατινί