Αθλητισμός|20.09.2019 10:36

Τσιτσιπάς: Σερβίς στη Γενεύη με τις οδηγίες του Μπιορν Μποργκ (pics)

Newsroom

Μεγάλες συγκινήσεις αναμένεται να ζήσουν οι φίλοι του τένις στη Γενεύη η οποία φιλοξενεί τους αγώνες του πρώτου Laver Cup. Στην πρεμιέρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχοντας προπονητή τον θρυλικό Μπιορν Μποργκ θα αγωνιστεί στο μονό απέναντι στο Νο 30 της παγκόσμιας κατάταξης Αμερικανό Τέιλορ Φριτζ. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 20.00 την Παρασκευή 20/9 και θα μεταδοθεί από το Eurosport 1HD.

Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας που είναι Νο 7 στην παγκόσμια κατάταξη θα επιχειρήσει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα μέσα στη χρονιά ώστε να αποκτήσει τον ρυθμό που θα χρειαστεί για την περιοδεία του μέχρι το τέλος του έτους. «Θα είναι μια απίστευτη εμπειρία για μένα, να είμαι στην ίδια ομάδα με τον Federer και να βιώσω καινούργια πράγματα στο άθλημα που επέλεξα να παίξω», είπε πριν λίγες ημέρες ο Τσιτσιπάς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε την αποθέωση στην προπόνηση του

Μπιορν Μποργκ εναντίον Τζον Μάκενροου

Η διοργάνωση θα ανοίξει στις 14.00 ώρα Ελλάδας οπότε ο Ντομινίκ Τιμ θα αντιμετωπίσει τον Ντένις Σαποβάλοφ.

Η ομάδα της Ευρώπης

Στη φωτογραφία από αριστερά επάνω: Τσιτσιπάς, Ενγβιστ, Μποργκ (προπονητής), Nαδάλ (αρχηγός), Σβέρερφ. Κάτω αριστερά: Μπαουτίστα, Φέντερερ, Φονίνι, Τιμ.

Θα ακολουθήσει ο δεύτερος αγώνας στο μονό (16:00) μεταξύ του Φάμπιο Φονίνι και του Τζακ Σοκ, ενώ το πρόγραμμα των μονών θα κλείσει με την αναμέτρηση Τσιτσιπά και Φριτζ που είναι προγραμματισμένη για τις 20.00 την Παρασκευή 20/9.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνει προπόνηση στο γυμναστήριο

Η βραδιά θα κλείσει με ένα ντέρμπι στο διπλό μεταξύ των Ρότζερ Φέντερερ, Αλεξάντερ Ζβέρεφ και των Ντένις Σαποβάλοφ και Τζακ Σοκ που θα ξεκινήσεις στις 22.00.

Προπονητής της ομάδας της Ευρώπης είναι ο Μπιορν Μποργκ και της Μεικτής Κόσμου ο Τζον Μάκενροου.

Η Μεικτή Κόσμου

Στη φωτογραφία από πάνω αριστερά: Ισνέρ, Ράονιτς, Τζον Μακενρόου (προπονητής), Φριτζ, Τόμπσον, Κύργιος και από κάτω αριστερά: Σαποβάλοφ, Σοκ, Πατρίκ Μάκενροου.

Τι γίνεται στην ισοπαλία;

Σύμφωνα με το σύστημα βαθμολόγησης της διοργάνωσης κάθε νίκη θα δίνει και ένα πόντο σε κάθε μία από τις δύο ομάδες (Ευρώπης και μεικτής Κόσμου). Το Σάββατο το κάθε παιχνίδι θα προσφέρει στο νικητή 2 πόντους και την τελευταία ημέρα του τουρνουά την Κυριακή 22/9 οι νίκες στους αγώνες θα έχουν 3 πόντους.

Η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στους 13 πόντους θα κατακτήσει τον τίτλο.

Σε περίπτωση ισοπαλίας, τότε το τρόπαιο θα πάρει η ομάδα που θα κερδίσει έναν έξτρα αγώνα διπλού.Το Laver Cup της Γενεύης θα φιλοξενηθεί στο Palexpo.

Χαμός στο Γκαλά με Τσιτσιπά και Σβέρεφ

Πραγματικός χαμός έγινε στο Γκαλά της διοργάνωσης που παραχωρήθηκε προς τιμή των παικτών και δεκάδων νέων που τους αποθέωσαν το βράδυ της Πέμπτης 19 Σεπτεμβρίου στη Γενεύη. Ολοι οι σούπερ σταρ φορούσαν επίσημη ένδυση με παπιγιόν, ενώ απάντησαν σε ερωτήσεις των θαυμαστών τους.

Η χειραψία του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Αλεξάντερ Σβέρεφ ήταν από τις κορυφαίες στιγμές της βραδιάς
O Ραφαέλ Ναδάλ με τον Ρότζερ Φέντερερ
Η είσοδος της ομάδας της Ευρώπης στην παρουσίαση του Γκαλά

Πρόγραμμα - Laver Cup - 1η ημέρα - Παρασκευής 20 Σεπτεμβρίου 2019

14:00: Dominic Thiem - Denis Shapovalov Eurosport 1HD
16:00: Fabio Fognini - Jack Sock Eurosport 1HD
20:00: Stefanos Tsitsipas - Taylor Fritz Eurosport 1HD
22:00: Federer/Zverev - Shapovalov/Sock Eurosport 1HD

Τέιλορ ΦριτζΣπορΣτέφανος ΤσιτσιπάςLaver Cup