Αθλητισμός|22.11.2018 20:54

ΠΑΟΚ: Ο 15χρονος που θέλει η Μπαρτσελόνα και φοράει τα ασπρόμαυρα! (pic)

Αντώνης Τσακαλέας

Σχεδόν ένα μήνα μετά την παρουσία του στις εγκαταστάσεις των τμημάτων υποδομής της Μπαρτσελόνα, όπου και παρέμεινε για μια εβδομάδα πιστοποιώντας όλα όσα είχαν δει οι άνθρωποι των «μπλαουγκράνα», το ενδιαφέρον για τον 15χρονο Γιάννη Κωνσταντέλια έχει αυξηθεί.

Για τον ΠΑΟΚ, το «πρότζεκτ» Κωνσταντέλιας αποτελεί ένα από τα πολλά που έχουν εφαρμόσει όλα αυτά τα χρόνια οι ασπρόμαυροι. Από τον Σεπτέμβριο του 2013, ο ΠΑΟΚ είχε ξεχωρίσει τον 10χρονο, τότε, Γιάννη Κωνσταντέλια (γεννημένος στις 10 Μαΐου 2003) από την ακαδημία της Αγίας Παρασκευής, στο Βόλο. Αρχικά, ο πιτσιρικάς εντάχθηκε στη Κ11 του ΠΑΟΚ.

Ταξίδευε κάθε Παρασκευή μεσημέρι από το Βόλο στη Θεσσαλονίκη, και έμενε μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, κάνοντας μια προπόνηση και ένα παιχνίδι με την ομάδα των ασπρόμαυρων.

Τον Σεπτέμβριο του 2014, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έπεισαν την οικογένειά του να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι Θεσσαλονίκης προκειμένου ο Γιάννης να ενταχθεί πλήρως στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ. O νεαρός χαφ αποτελεί πόλο έλξης για τους σκάουτερ σε όσα τουρνουά πήρε μέρος η Κ15 του ΠΑΟΚ λόγω των ικανοτήτων που έχει ως χειριστής της μπάλας και πασέρ.

Πριν από ένα χρόνο, σε τουρνουά στο Γκέτεμποργκ, ο Κωσταντέλιας είχε αναδειχθεί MVP της διοργάνωσης, στο... ξεκίνημα της ανοδικής πορείας της μετοχής του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Μέχρι στιγμής, πλην της Μπαρτσελόνα, ενδιαφέρον για τον Κωνσταντέλια φέρεται να έχουν δείξει δυο ομάδες από την Αγγλία και μια από την Γερμανία.

Το ενδιαφέρον «μεταφράζεται» σε ερώτηση για το κόστος μιας ενδεχόμενης μεταγραφής. Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας έχει ρήτρα στο συμβόλαιό του ύψος 1,5 εκ. Ευρώ μαζί με 20% ποσοστό μεταπώλησης. Οσοι γνωρίζουν τον 15χρονο μιλάνε για ένα παιδί που δεν βιάζεται να πάρει μεταγραφή, ενώ οι σχέσεις που έχουν οικοδομηθεί ανάμεσα στην οικογένειά του και τον ΠΑΟΚ αυτά τα χρόνια είναι τέτοιες που έχουν φέρει τον καλύτερο δυνατό χειρισμό του ντόρου που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα.

Γιάννης ΚωνσταντέλιαςΠΑΟΚΜπαρτσελόνα