Αθλητισμός|22.09.2019 10:41

Αναγνωστοπούλου: Η Κρίστι του... 16ου έκλεισε την πόρτα για τη Ντόχα

Newsroom

H Kρίστι Αναγνωστοπούλου κυριολεκτικά στο και… 5΄ κλήθηκε από την IAAF για να ανέβει στο αεροπλάνο για τη Ντόχα προκειμένου να αγωνιστεί στο 17ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που θα αρχίσει στις 27 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί 6 Οκτωβρίου.

Η Λιμενικός από τα Φάρσαλα και αθλήτρια του Γ.Σ.Κερατέας πήρε ένα καλό δώρο μετά το τέλος της απογευματινής προπόνησης την Παρασκευή 20/9 και «πέταξε» από τη χαρά της μόλις πληροφορήθηκε τα νέα από την IAAF. Μάλιστα νωρίτερα την ίδια ημέρα ο ΣΕΓΑΣ έκανε την παρουσίαση της ελληνικής ομάδας για τη Ντόχα χωρίς να γνωρίζει κανείς πως η Αναγνωστοπούλου πήρε πρόσκληση από την παγκόσμια ομοσπονδία κυριολεκτικά την τελευαία στιγμή.

«Το περίμενα, δεν σταμάτησα προπονήσεις»

«Θα είναι η τρίτη μου συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά το Πεκίνο και το Λονδίνο. Δεν σταμάτησα ποτέ να κάνω προπονήσεις γιατί μέσα μου πίστευα πως κάτι θα γίνει μέχρι την τελευταία στιγμή. Ημουν στην θέση 33 και είχαν κληθεί 32 αθλήτριες. Επομένως περίμενα πως κάτι μπορεί να γίνει μέχρι την τελευταία στιγμή, μήπως κάποια αθλήτρια δηλώσει κώλυμα και τελικά δικαιώθηκα. Επίσης συνέχιζα τις προπονήσεις επειδή έχω να αγωνιστώ και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων που θα γίνει 18-27 Οκτώβρη στην Κίνα», είπε στο ethnos.gr η Κρίστι Αναγνωστοπούλου.

Κόρη της Αργυροπούλου

Η μητέρα της Κρίστι Αναγνωστοπούλου είναι η Βιβή Αργυροπούλου δρομέας μεγάλων αποστάσεων με καταγωγή από τη Λαμια, ενώ ο αδελφός της Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος κάνει ακόντιο. «Η οικογένεια μου το χάρηκε πολύ όπως και οι δικοί μου άνθρωποι. Είναι πολύ σημαντικό για μένα μετά από τόση δουλειά που έχω κάνει μαζί με τον προπονητή μου Αλέξανδρο Παπαδημητρίου ο οποίος στην αποστολή θα έχει την ευθύνη και των Μιχάλη Αναστασάκη, Σταματία Σκαρβέλη», είπε η Κρίστι Αναγνωστοπούλου.

«Να επαναλάβω την επίδοση μου»

Σχετικά με την εφετινή της επίδοση και το τι μπορεί να κάνει στο εφετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα, η Κρίστι Αναγνωστοπούλου δήλωσε: «Το ατομικό μου ρεκόρ είναι 61,53 μέτρα και μέσα στο 2019 έχω κάνει 59,02 μέτρα. Το όριο της πρόκρισης για το παγκόσμιο ήταν 61,20 μέτρα. Στόχος μου είναι να επαναλάβω την εφετινή μου επίδοση και να κάνω τις βολές μου χωρίς πίεση. Γενικά αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι μία ιδιαίτερη διοργάνωση λόγω θερμοκρασιών εντός και εκτός σταδίου αλλά και επειδή για πρώτη φορά γίνεται μέσα στον Οκτώβριο».

Η Κρίστι Αναγνωστοπούλου θα αναχωρήσει για την Ντόχα την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου και θα αγωνιστεί στις 2 Οκτωβρίου (προκριματικός) και δύο ημέρες αργότερα θα γίνει ο τελικός.

OI ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΗ ΝΤΟΧΑ

Οι εννιά αθλήτριες που θα αγωνιστούν στο 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι:

Επί κοντώ: Κατερίνα Στεφανίδη

Επί κοντώ: Νικόλ Κυριακοπούλου

Δισκοβολία: Κρίστι Αναγνωστοπούλου (πρόσκληση από IAΑF)

200μ: Ραφαέλα Σπανουδάκη

Μαραθώνιος: Γκλόρια Πριβιλέτζιο

Βάδην 20.000 μέτρα: Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Βάδην 50.000 μέτρα: Αγγελική Μακρή

400 μέτρα: Ειρήνη Βασιλείου

Σφυροβολία: Σταματία Σκαρβέλη

Οι επτά αθλητές που θα αγωνιστούν στο 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι:

Μήκος: Μίλτος Τεντόγλου

Επί κοντώ: Εμμανουήλ Καραλής

Επί κοντώ: Κώστας Φιλιππίδης

Σφυροβολία: Μιχάλης Αναστασάκης

Σφυροβολία: Χρήστος Φραντζεσκάκης

Βάδην 50.000 μέτρα: Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ

110 μέτρα εμπόδια: Κώστας Δουβαλίδης

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβουΣπορστίβοςΚρίστι Αναγνωστοπούλου