Αθλητισμός|22.09.2019 00:47

Σοκ και... Κύργιος για τους Τσιτσιπά και Ναδάλ στη Γενεύη (vid)

Newsroom

Η εμπειρία του Νικ Κύργιου και του Τζακ Σοκ στο διπλό έπαιξε το ρόλο της στην αναμέτρηση που είχαν απόψε με τον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Ραφαέλ Ναδάλ.

Ο Αυστραλός και ο Αμερικανός κατάφεραν να νικήσουν με 6-4, 3-6 και με 10-6 στο σούπερ τάι μπρέικ και έτσι μείωσαν τη διαφορά στο σκορ.

Ολα θα κριθούν την Κυριακή όπου όλοι αγώνες μετρούν με τρίποντα.

Ο Κύργιος με τον Σοκ στο ξεκίνημα του αγώνα μπήκαν δυνατά και από το 1ο γκέιμ έκαναν μπρέικ. Το αξιοποίησαν, κράτησαν το δικό τους σερβίς και επικράτησαν 6-4 στο 1ο σετ.

Νίκη στο σούπερ τάι μπρέικ

Ο Τσιτσιπάς με το Ναδάλ αντέδρασαν και με δύο δικά τους μπρέικ στο αντίπαλο σερβίς προηγήθηκαν 5-1. Παρότι Κύργιος και Σοκ μείωσαν σε 6-3 κατάφεραν να τελειώσουν το σετ και να οδηγηθούμε στο σούπερ τάι μπρέικ.

T

Εκεί έγινε αμφίρροπη μάχη μέχρι τους 8 πρώτους πόντους καθώς είχαμε ισοπαλία 4-4.

Από αριστερά ο Σοκ, ο Κύργιος, ο Ναδάλ και ο Τσιτσιπάς

Ο Κύργιος με τον Σοκ έκαναν σερί 5-0 και ξέφυγαν 9-4 και από εκεί και πέρα ήταν θέμα χρόνου να πάρουν και τη νίκη ύστερα από 80 λεπτά αγώνα. 

T
T
O Νικ Κύργιος με τον Τζον Σοκ (δεξιά)

Έχασε για μία γυναίκα ο Κύργιος

Nωρίτερα, ο Ραφαέλ Ναδάλ νίκησε το Μίλος Ράονιτς με 6-3, 7-6 (1) σε 2 ώρες και 6 λεπτά.

Ο Κύργιος παρότι προηγήθηκε «κατάφερε» να ηττηθεί στο σούπερ τάι μπρέικ από τον Ρότζερ Φέντερερ με 6-7 (5), 7-5, (10-7). Μετά τον αγώνα ο Κύργιος εξομολογήθηκε πως έχασε τη συγκέντρωση λόγω μιας όμορφης παρουσίας που κάθονταν πίσω από τον πάγκο του. «Θα την παντρευόμουν τώρα», μονολόγησε ο μοναδικός Κύργιος.

Στον πρώτο αγώνα της ημέρας ο Τζον Ισνέρ νίκησε τον Αλεξάντερ Σβέρεφ με 6-7 (2), 6-4, (10-1).

ΤένιςΡάφαελ ΝαδάλLaver CupΝικ ΚύργιοςΣπορΣτέφανος Τσιτσιπάς