Αθλητισμός|22.09.2019 10:15

Μεγάλωσε η ελληνική «μπασκετική παροικία» της Ισπανίας (pics)

Θοδωρής Φελάνης

Με πέντε παίκτες και έναν προπονητή εκπροσωπείται η Ελλάδα στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης, την Liga Endesa. Η μπασκετική παροικία φέτος μεγάλωσε στην Ισπανία με την λίστα πλέον να αποτελείται από τους εξής:

Η ισπανική λίγκα του ταιριάζει, οι ομάδες τον εμπιστεύονται και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στην ACB έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του. Ο Κώστας Βασιλειάδης μετακόμισε για πρώτη φορά στην Ισπανία την σεζόν 2006-07 για λογαριασμό της Μάλαγα.

Το 2009 επέστρεψε για την Ομπραντόιρο, την τριετία 2010-13 βρέθηκε στην Μπιλμπάο, την σεζόν 2014-15 αποδέχθηκε ξανά πρόταση της  Μάλαγα. Ακολούθησε συνεργασία με την Τενερίφη για να επιστρέψει στην Ομπραντόιρο ομάδα στην οποία θα παίζει και την επόμενη χρονιά.

Νίκος Ζήσης-Μπανταλόνα

Αυτή είναι 2η φορά που ο Νίκος Ζήσης επιστρέφει στην Ισπανία. Η πρώτη και μοναδική μέχρι πρότινος συνεργασία του ήταν αυτή με την Μπιλμπάο την σεζόν 2012-13 μετά από εισήγηση του Φώτη Κατσικάρη. Την επόμενη χρονιά ο Ζήσης βρέθηκε στην Ρωσία για την Ούνικς ,μετά στην Φενέρ και για μια 4αετία στην Γερμανία (Μπάμπεργκ). Στα 36 του πλέον η νέα χρονιά  βρίσκει τον Ζήση να αγωνίζεται στην Μπανταλόνα.

Γιάννης Μπουρούσης-Γκραν Κανάρια

Ο Γιάννης Μπουρούσης θα σμίξει με τον Φώτη Κατσικάρη φέτος στην Γκραν Κανάρια. Αυτή είναι η 4η ισπανική ομάδα στην οποία θα αγωνιστεί ο διεθνής Έλληνας σέντερ. Η πρώτη φορά που συμμετείχε στο πρωτάθλημα της ACB ήταν το 2006 η Μπαρτσελόνα. Επέστρεψε το 2013 για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης όπου παρέμεινε ως το 2015. Την επόμενη χρονιά (2015-16)έπαιξε στην Βιτόρια για λογαριασμό της Λαμποράλ Κούτσα.

Ντούσαν Σάκοτα-Μούρθια

Ο Ντούσαν Σάκοτα έχει αγωνιστεί και στο παρελθόν στο εξωτερικό(Ιταλία) αυτή όμως είναι η πρώτη φορά που θα παίξει στο Ισπανικό πρωτάθλημα. Ο 33χρονος φόργουορντ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για ένα χρόνο με την Μούρθια μετά από πέντε χρόνια (2014-2019) στην ΑΕΚ.

Γιαννούλης Λαρεντζάκης-Μούρθια

Αυτή η πρώτη φορά που ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης θα αγωνιστεί εκτός Ελληνικών συνόρων. Ο 26χρονος γκάρντ αποδέχθηκε την πρόταση της Μούρθια (θα είναι ξανά συμπαίκτης του Ντούσαν Σάκοτα) και θα βρεθεί υπό τις οδηγίες του Σίτο Αλόνσο. Ο Λαρεντζάκης υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας 1+1.

T

Φώτης Κατσικάρης-Γκραν Κανάρια

Η Ισπανία θεωρείται πλέον δεύτερη πατρίδα του. Η πρώτη συνεργασία με ομάδα της Liga Endesa «εγκαινιάσθηκε» το 2006 για λογαριασμό της Βαλένθια όπου παρέμεινε για μια 2ετία. Για τρεις σεζόν έμεινε στο Μπιλμπάο, για μια χρονιά στην Μούρθια, την σεζόν 2017-18 εργάσθηκε στην Τενερίφη ενώ φέτος ανέλαβε την καθοδήγηση της Γκραν Κανάρια.

Φώτης ΚατσικάρηςμπάσκετΝίκος ΖήσηςΝτούσαν ΣάκοταΚώστας ΒασιλειάδηςΙσπανίαΓιάννης ΜπουρούσηςΓιαννούλης Λαρεντζάκης