Αθλητισμός|22.09.2019 20:43

Ασταμάτητη η Λίβερπουλ - Συνεχίζεται ο κατήφορος της Μαν. Γιουνάιτεντ (vids)

Newsroom

Η νικηφόρα πορεία της Λίβερπουλ στην Premier League συνεχίζεται. Τούτη τη φορά οι «Κόκκινοι» πέρασαν δια πυρός και σιδήρου από το Στάμφορντ Μπριτζ νικώντας με 2-1 την Τσέλσι. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μπήκε φουριόζα στο παιχνίδι παίρνοντας μέχρι το ημίωρο προβάδισμα δύο τερμάτων χάρη στα γκολ του Αλεξάντερ Αρνολντ στο 15' και του Φιρμίνο στο 30'.

Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο, οι γηπεδούχοι δυσκόλεψαν αρκετά την ομάδα του Μέρσεσαϊντ ιδίως μετά το 71' ΄οπότε ο Καντέ με εξαιρετική προσπάθεια μείωσε σε 1-2. Η Λίβερπουλ όμως άντεξε στην πίεση της ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ, κατέκτησε ένα πολύτιμο τρίποντο παραμένοντας βεβαίως στην κορυφή έχοντας έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες, με διαφορά πέντε βαθμών από την Μάντσεστερ Σίτι.

Χαστούκι της Γουέστ Χαμ στη Γιουνάιτεντ

Αντιθέτως, η «αιώνια» αντίπαλος της Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πραγματοποίησε μια ακόμη αποκαρδιωτική εμφάνιση καθώς ηττήθηκε δίκαια από την Γουέστ Χαμ με 2-0 και βλέπει άλλη μία σεζόν να στραβώνει από νωρίς. Ο Γιαρμολένκο άνοιξε το σκορ στο 44' με διαγώνιο σουτ εντός περιοχής. Στη συνέχεια τα «σφυριά» άντεξαν στην πίεση της Γιουνάιτεντ και με ένα δεύτερο χτύπημα του Κρέσγουελ με θαυμάσια εκτέλεση φάουλ στο 84' σφράγισαν τον θρίαμβό τους.

Η Γιουνάιτεντ δέχτηκε γκολ για ενδέκατο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς (το χειρότερο σερί της από το 2002) και να παραμένει χωρίς εκτός έδρας νίκη από τον Φεβρουάριο του 2019, ενώ βρίσκεται στο -10 από την προπορευόμενη Λίβερπουλ!

Μεγάλη ανατροπή η Αρσεναλ

Η Αρσεναλ αν και βρέθηκε δύο φορές με την πλάτη στον τοίχο κατόρθωσε να γυρίσει το σκορ και τελικά να πανηγυρίσει μια σπουδαία νίκη επί της Αστον Βίλα (3-2) στο Εμιρέιτς. Η Αστον Βίλα άνοιξε το σκορ στο 20' με τον ΜακΓκιν, ενώ από το 41' οι Κανονιέρηδες έμειναν και με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μάιτλαντ-Νάιλς. Η Αρσεναλ ισοφάρισε (1-1) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πεπέ στο 59' αλλά μόλις δυο λεπτά αργότερα (61') η Βίλα πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ (1-2) με τον Γουέσλι.

Ωστόσο με αντεπίθεση στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς, η ομάδα του Ουνάι Εμερι αρχικά ισοφάρισε (2-2) με τον Τσέιμπερς και στη συνέχεια πέτυχε το 3-2 με τον Ομπαμεγιάνγκ.

Η βαθμολογία

Δείτε highlights του αγώνα Τσέλσι - Λίβερπουλ

Δείτε highlights του αγώνα Γουέστ Χαμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

ΛίβερπουλΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντΑρσεναλPremier LeagueΤσέλσιΓουέστ Χαμ