Αθλητισμός|23.09.2019 18:19

Άρης: Σοκ με Κουέστα, μπαίνει χειρουργείο - Τρεις μήνες εκτός δράσης!

Newsroom

Πάγωσαν οι άνθρωποι του Άρη με τα αποτελέσματα της μαγνητικής του Χουλιάν Κουέστα στην ωμοπλάτη. Ο Ισπανός γκολκίπερ, που συγκρούστηκε με τον Άκπομ και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο, υπέστη πρόσθιο εξάρθρημα ώμου και θα μπει στο χειρουργείο για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, σύμφωνα με τη διάγνωση του γιατρού του Άρη, Γιάννη Ράλλη.

Ο Κουέστα, που θεωρείται βασικός, θα δώσει τη θέση του στον Αυστριακό γκολκίπερ Φαμπιάν Έμαν. Ο 21χρονος κέρδισε πόντους με την εμφάνισή του στην Τούμπα, αν και δεν μπόρεσε να σταματήσει το σουτ του Μίσιτς στο 97', όμως δεν υπάρχουν λύσεις πίσω του. Τρίτος γκολκίπερ είναι ο 19χρονος Τσιλιγγίρης, καθώς ο Άρης δεν έκανε τελικά άλλη μεταγραφή. 

Παίρνει το χρίσμα ο Τερζής 

Ο Άρης έχασε χρυσή ευκαιρία στην Τούμπα να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης στο ματς με τον ΠΑΟΚ, καθώς ισοφαρίστηκε στο φινάλε του αγώνα σε 2-2. Έχασε και την ευκαιρία να σκαρφαλώσει κι άλλο στη βαθμολογία για να καλύψει τις απώλειες στις πρώτες δύο αγωνιστικές (από ΟΦΗ και Βόλο). 

Ωστόσο, είναι γεγονός πως μετά την εύκολη επικράτηση επί του Παναθηναϊκού, έβγαλε και δεύτερο ντέρμπι όχι μόνο χωρίς να ηττηθεί, αλλά φτάνοντας μια ανάσα από τη νίκη. Το αποτέλεσμα ασφαλώς το πιστώνεται ο Τόλης Τερζής. Ο 48χρονος προπονητής, που νίκησε τρεις φορές ως υπηρεσιακός στην καριέρα του, δύο ως προπονητής του Άρη (Αρης-Παναθηναϊκός 4-0, Απόλλων-Άρης 1-2) και μία φορά ως προπονητής της Βέροιας (Πανιώνιος-Βέροια 1-2) στη Super League, κέρδισε πόντους στην Τούμπα και θα συνεχίσει στον πάγκο του Άρη.

Απομένει μία συζήτηση με τον πρόεδρο του Άρη Θόδωρο Καρυπίδη και τον διευθυντή του αθλητικού τμήματος, Άγγελο Χαριστέα, όπου θα του δοθεί το χρίσμα για να συνεχίσει, καθώς ακολουθεί στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και το παιχνίδι με την ΑΕΛ το Σάββατο (28/9, 17.15). Το πιθανότερο είναι να ενισχυθεί με συνεργάτες στο τεχνικό επιτελείο, για να έχει έναν βοηθό κι έναν αναλυτή, αν και η ανάλυση των αντιπάλων στα δύο τελευταία παιχνίδια ήταν εξαιρετική.

Πλήγμα η απουσία του Λούκας Σάσα

Προς το παρόν ο Τόλης Τερζής ασχολείται με το επόμενο παιχνίδι, όπου δεν θα έχει για πρώτη φορά ένα από τα βασικά γρανάζια της μηχανής, τον Λούκας Σάσα. Ο Βραζιλιάνος αποβλήθηκε στην Τούμπα και η απουσία του είναι σημαντική, καθώς δεν υπάρχει παίκτης με τα χαρακτηριστικά του. Ο Ντουάρτε δεν είναι εξάρι και δεν έχει παίξει ουσιαστικά ως τώρα, ο Αμπού Μπα ήρθε τελευταία στιγμή και δεν έχει μπει ούτε σε αποστολή και δεν αποκλείεται να κληθεί να καλύψει το κενός κάποιος στόπερ (Βέλεθ ή Σόουζα), που έχουν ξαναπαίξει ως αμυντικοί μέσοι.

Χουλιάν ΚουέσταΑρηςSuper League 1ποδόσφαιρο