Αθλητισμός|23.09.2019 15:22

Τσιτσιπάς: Γιατί προτίμησε τον Φέντερερ από τον Ναδάλ (vid)

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγύρισε την κατάκτηση του Laver Cup στη Γενεύη και μέσα σε πέντε ημέρες είχε την ευκαιρία να μοιραστεί τις ίδιες σκέψεις, την ίδια τακτική και τον ίδιο πάγκο μαζί με τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Ραφαέλ Ναδάλ. Μάλιστα, μέσα σε ένα 24ωρο ήταν συμπαίκτες του στο διπλό.

«Αυτό που τους κάνει κορυφαίους»

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της διοργάνωσης ο Ελληνας τενίστας αναφέρθηκε στη μοναδική εμπειρία του Laver Cup:

«Είμαι γεμάτος από συναισθήματα. Έπαιξα συμπαίκτης και με τον Ναδάλ και με τον Φέντερερ σε λιγότερο από 16 ώρες. Είναι απίστευτο. Μου έδωσαν την ευκαιρία να δω από τη δική τους οπτική γωνία. Αυτό είναι ενδιαφέρον και μοναδικό. Η αποφασιστικότητα, η αφοσίωσή και η ικανότητα τους να έχουν τον έλεγχο είναι που τους κάνει κορυφαίους όλων των εποχών».

Ο Έλληνας τενίστας έδωσε την καλύτερη «πάσα» στους δημοσιογράφους για το ποιον από τους δύο προτιμά για συμπαίκτη: Φέντερερ ή Ναδάλ; Η απάντηση του Ελληνας τενίστα ήταν αποστομωτική:

«Με τον Ναδάλ ένιωσα πως είχαμε αυτή τη μεσογειακή σύνδεση, αλλά επειδή μεγάλωσα με ίνδαλμα τον Φέντερερ δεν προσπάθησα να γίνω σαν εκείνον, αλλά να πάρω πράγματα από εκείνον που θα με βοηθούσαν στην καριέρα μου. Θα διάλεγα τον Φέντερερ. Γενικά, όμως, απόλαυσα την παρέα όλων των παιδιών. Σε αυτό το τουρνουά είδα μια άλλη πλευρά του Ρότζερ και του Ράφα που δεν τη γνώριζα. Γελάσαμε πολύ, περάσαμε καλά και, στ' αλήθεια, ελπίζω να μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό πιο συχνά».

T

Σταθερά στο Νο 7 ο Τσιτσιπάς

Στο μεταξύ ο Τσιτσιπάς για τρίτη εβδομάδα και τέταρτη συνολικά στην καριέρα του διατηρήθηκε στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, ενώ ταυτόχρονα ο Έλληνας τενίστας συμπλήρωσε 29 εβδομάδες στο Top 10. Ο Μιχάλης Περβολαράκης είναι ο δεύτερος καλύτερος Έλληνας στο Νο 488, χάνοντας 22 θέσεις.

Στις πρώτες θέσεις της κατάταξης δεν υπήρξαν αλλαγές και αυτή την εβδομάδα με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να είναι πρώτος και να ακολουθούν Ραφαέλ Ναδάλ, Ρότζερ Φέντερερ και Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ρότζερ ΦέντερερΤένιςΡάφαελ ΝαδάλΣπορΣτέφανος Τσιτσιπάς