Αθλητισμός|24.09.2019 10:38

ΠΑΟΚ: Τα δύο ρεκόρ του σπουδαίου Λέο Μάτος

Αντώνης Τσακαλέας

Ο Λέο Μάτος είναι μία από τις δυο μεγάλες απουσίες του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση της Κυριακής (29/9) με αντίπαλο την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο Βραζιλιάνος ακραίος αμυντικός έχει μέχρι τώρα μετρήσει 137 συμμετοχές με τη φανέλα του «Δικεφάλου του Βορρά», στις οποίες έχει συμμετοχή σε 40 τέρματα, καθώς έχει σκοράρει 24 φορές και έχει δώσει 16 ασίστ. Το επιμέρους εντυπωσιακό στατιστικό έχει να κάνει με δύο αήττητα σερί που «τρέχουν» και αφορούν τον 33χρονο.

Το πρώτο έχει να κάνει με το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει ηττηθεί σε καμία από τις αναμετρήσεις στις οποίες ο Λέο Μάτος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στις 21 αναμετρήσεις στις οποίες ο Μάτος έχει σκοράρει οι ασπρόμαυροι έχουν 17 νίκες και 4 ισοπαλίες. Το δεύτερο αφορά τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ, από τον Αύγουστο του 2016 μέχρι και σήμερα, στις αναμετρήσεις πρωταθλήματος στις οποίες ο Μάτος απουσίασε. Συνολικά αυτό έχει συμβεί 8 φορές, με τον ΠΑΟΚ να καταγράφει 5 νίκες και 3 ισοπαλίες. 

Βέβαια, αυτή θα είναι η πρώτη φορά στην οποία ο Μάτος απουσιάζει σε αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι σε έναν εκ των «μεγάλων» του Λεκανοπεδίου, καθώς σε αυτά τα 3 χρόνια και 2 μήνες στους οποίους ο Βραζιλιάνος ανήκει στους «ασπρόμαυρους» δεν έχει λείψει από κανέναν από τους αγώνες πρωταθλήματος με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Λέο ΜάτοςΠΑΟΚSuper League 1ποδόσφαιρο