Αθλητισμός|24.09.2019 21:19

Τεντόγλου στο ethnos.gr: «Είμαι έτοιμος για ατομικό ρεκόρ στην Ντόχα» (vid)

Newsroom

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι από τις μεγάλες ελπίδες της Ελλάδας για την κατάκτηση κάποιου μεταλλίου στο 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος αναχώρησε σήμερα από την Αθήνα για την Ντόχα του Κατάρ, όπου την Παρασκευή θα ξεκινήσει η κορυφαία διοργάνωση του παγκόσμιου κλασικού αθλητισμού.

Ο 21χρονος άλτης είχε αγωνιστεί και το 2017 στο Λονδίνο, αλλά με 7,79 μέτρα πήρε τη 19η θέση. Αυτήν τη φορά πάει για μεγάλα πράγματα, καθώς προετοιμάζεται για το μεγάλο άλμα που θα του δώσει μία θέση στο βάθρο.

Ο Τεντόγλου, μιλώντας στο ethnos.gr, είπε ότι στόχος του είναι να κάνει ένα ρεκόρ. Μίλησε για τους βασικούς του αντιπάλους, αλλά και  για το χρυσό μετάλλιο.

«Βρίσκομαι σε πολύ καλή κατάσταση. Πάω στην Ντόχα με μία από τις καλύτερες φετινές επιδόσεις. Πρώτος στόχος μου είναι να περάσω στον τελικό και από εκεί και πέρα να κάνω έναν άνετο αγώνα απελευθερωμένος».

«Είμαι σε κατάσταση για ατομικό ρεκόρ»

Σχετικά με την προετοιμασία και την αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται είπε: «Είμαι σε κατάσταση να κάνω ένα ρεκόρ. Είμαι αθλητής μεγάλων αγώνων, δεν αγχώνομαι και δεν πιέζομαι. Νιώθω δυνατός και έτοιμος».

O Tεντόγλου από τον χειμώνα έχει κάνει 8,38 μ. και τη θερινή σεζόν 8,32 μ., και στοχεύει στη μεγάλη υπέρβαση: «Με ένα άλμα 8.40 μ. σίγουρα είσαι μέσα στα μετάλλια και πιστεύω πως μπορώ να το κάνω».

Οσο για τους βασικούς του αντιπάλους είπε: «Ο Ετσεβαρία που είναι πολύ δυνατός και δεν πιστεύω πως μπορεί να χάσει το χρυσό μετάλλιο, εκτός αν κάνει κάποιο τρελό λάθος. Ο Μαγιόνκα έχει εφέτος 8,37 μέτρα, ο Χέντερσον με 8,38 μέτρα και εγώ που έχω 8,32 μέτρα. Είμαι έτοιμος για την υπέρβαση».

«Τα παγκόσμια δεν είναι για όλους τους αθλητές»

Από την πλευρά του ο προπονητής του Τεντόγλου, Γιώργος Πομάνσκι είπε στο ethnos.gr:

«Δεν κρατάω στατιστικά από τις συμμετοχές μου στις διοργανώσεις. Μόνο το “αύριο” με ενδιαφέρει. Είναι ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα και πρέπει να βγάλουμε τον καλύτερο μας εαυτό, την καλύτερη προετοιμασία που κάναμε, την καλύτερη ψυχική ετοιμότητα και μια καλή αγωνιστικότητα για να μας φέρει σε μια καλή θέση».

Για τις ιδιαιτερότητες που έχει κάθε διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος και τη σημασία τους: «Αυτές οι διοργανώσεις από μόνες τους δείχνουν την σπουδαιότητα τους. Είναι μία οικογενειακή υπόθεση γιατί συμμετέχουν μόνο οι άνθρωποι του στίβου. Σε πολύ υψηλό επίπεδο συμμετέχουν μόνο οι καλύτεροι. Είναι το καλύτερο που μπορεί να πάρει κάθε αθλητής και σαν εμπειρία και σαν πλασάρισμα».

Οσο για την Ντόχα και τη χρονική στιγμή που γίνεται η διοργάνωση, είπε: «Φέτος η διοργάνωση του παγκοσμίου είναι πάρα πολύ αργά, είχαμε μεγάλη αγωνιστική περίοδο, πολλούς αγώνες και γενικά δεν είναι διοργάνωση για όλους. Η ήπειρος μας έχει πλεονέκτημα, γιατί η Ντόχα είναι πιο κοντά σε μας σαν απόσταση και σαν καιρικές συνθήκες, ενώ οι Αυστραλοί, για παράδειγμα, αλλάζουν και εποχή και διανύουν τεράστια απόσταση».  

OI ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΗ ΝΤΟΧΑ

Οι εννιά αθλήτριες που θα αγωνιστούν στο 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι:

Επί κοντώ: Κατερίνα Στεφανίδη

Επί κοντώ: Νικόλ Κυριακοπούλου

Δισκοβολία: Κρίστι Αναγνωστοπούλου (πρόσκληση από IAΑF)

200μ: Ραφαέλα Σπανουδάκη (πρόσκληση από IAΑF)

Μαραθώνιος: Γκλόρια Πριβιλέτζιο

Βάδην 20.000 μέτρα: Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Βάδην 50.000 μέτρα: Αγγελική Μακρή

400 μέτρα: Ειρήνη Βασιλείου

Σφυροβολία: Σταματία Σκαρβέλη

Οι επτά αθλητές που θα αγωνιστούν στο 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι:

Μήκος: Μίλτος Τεντόγλου

Επί κοντώ: Εμμανουήλ Καραλής

Επί κοντώ: Κώστας Φιλιππίδης

Σφυροβολία: Μιχάλης Αναστασάκης

Σφυροβολία: Χρήστος Φραντζεσκάκης

Βάδην 50.000 μέτρα: Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ

110 μέτρα εμπόδια: Κώστας Δουβαλίδης

Μίλτος ΤεντόγλουΠαγκόσμιο πρωτάθλημα στίβουΣπορΓιώργος Πομάσκιστίβος