Αθλητισμός|25.09.2019 13:14

Άρης: Το βάρος στην ψυχολογία του Φαμπιάν Έμαν

Newsroom

Ο τραυματισμός του Χουλιάν Κουέστα φέρνει στο προσκήνιο τον Φαμπιάν Έμαν. Ο Ισπανός τερματοφύλακας θα αποφασίσει αν θα επιλέξει να χειρουργηθεί ή αν θα πάει σε συντηρητική θεραπεία, ωστόσο ο Αυστριακός αντικαταστάτης του, που θεωρείται εξαιρετικά ταλαντούχος, καλείται να πάρει φανέλα βασικού στον Άρη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στα 21 του χρόνια ο Έμαν είναι διεθνής με την Ελπίδων της Αυστρίας, ωστόσο δεν έχει ανάλογες παραστάσεις και εμπειρία και γι' αυτό όλος ο Άρης έχει πέσει πάνω του στις πρώτες προπονήσεις μετά το ντέρμπι, προκειμένου να τον εμψυχώσει, να τον στηρίξει ψυχολογικά και να του δείξει ότι τον εμπιστεύεται. 

Ο Έμαν κέρδισε πόντους με την εμφάνιση του στην Τούμπα στο δεύτερο ημίχρονο και αν δεν είχε δεχτεί το γκολ της ισοφάρισης από τον Μίσιτς θα είχε κάνει το άριστο. Πλέον συγκεντρώνεται στο παιχνίδι που ακολουθεί με την ΑΕΛ, ξέρει όμως καλά ότι θα πρέπει να βάλει τα δυνατά του και παράλληλα να προσέχει για κάθε ενδεχόμενο, καθώς πίσω του βρίσκεται πλέον μόνο ο 19χρονος Τσιλιγγίρης, από τη στιγμή που ο Άρης δεν απέκτησε άλλο τερματοφύλακα στην μεταγραφική περίοδο (είχε φτάσει πολύ κοντά στη συμφωνία με τον Δημήτρη Κυριακίδη του Παναιτωλικού).

Τερζής: «Η διάθεση των παικτών»

Ο Τόλης Τερζής μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί πλέον στον Άρη, για την αλλαγή ψυχολογίας, αλλά και τη δική του παρουσία, καθώς αναλαμβάνει πλέον χρέη πρώτου προπονητή. «Δεν ήρθε ένας νέος προπονητής. Είμαι στα αποδυτήρια από πέρσι, ως συνεργάτης του Πάκο Ερέρα, και στη συνέχεια με τον Σάββα Παντελίδη. Με γνώριζαν οι παίκτες και η σχέση μας είναι εξαιρετική. Με φωνάζουν με το μικρό μου όνομα, και οι σχέσεις μας είναι διαφορετικές. Μετά από προσπάθεια που κάναμε με τον Άγγελο Χαριστέα, δουλέψαμε και στην ψυχολογία των παικτών. Δουλέψαμε λίγο και στο μυαλό τους.

Κάναμε πολλές συζητήσεις, κάναμε μπάρμπεκιου, δουλέψαμε πιο οικογενειακά. Θέλαμε να αλλάξουμε λίγο το μυαλό τους. Πολλοί μπορεί να ήταν οι παράγοντες στα προηγούμενα ματς. Δεν ξέχασαν αυτό που ξέρανε. Δεν ξέχασαν το ποδόσφαιρο. Προσπαθήσαμε να τους θυμίσουμε πως εκείνοι ήταν μια ανάσα από την επόμενη φάση του Europa League. Τα παιδιά με γνώριζαν και δεν είδαν ένα νέο πρόσωπο, ενώ με βοήθησε πολύ και ο Άγγελος (Χαριστέας). Του ζήτησα να είναι μαζί μου στον πάγκο και με βοηθάει πολύ» δήλωσε ο Τερζής στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Και συμπλήρωσε: «Δεν είναι δικά μου τα αποτελέσματα. Έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο η διάθεση των παιδιών. Κατάλαβαν μετά το παιχνίδι με τον Βόλο πως έπρεπε να αλλάξουν την κατάσταση. Μιλήσαμε παραπάνω, να τους φτιάξουμε την ψυχολογία και δουλέψαμε διαφορετικά στην προπόνηση και έβγαλαν οι παίκτες εγωισμό. Ο κάθε παίκτης έβγαλε τα χαρακτηριστικά του στο γήπεδο. Τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά και μετά τον τον ΠΑΟΚ, την ισοπαλία στην Τούμπα, ήταν στεναχωρημένοι από την εξέλιξη του αγώνα».

Ο Τερζής μίλησε ακόμη για το όραμα του και τους στόχους του, ενώ στάθηκε και στην καλή σχέση που έχει με τον Φετφατζίδη. «Θέλουμε τον Άρη που θα κερδίζει πρώτα από όλα. Έχουμε ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Όταν έχουμε την μπάλα προσπαθούμε να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα. Κοιτάμε ορισμένα σημεία, πού να προσέξουμε στην άμυνα και είναι ένας συνδυασμός του τρόπου παιχνιδιού μας με βάση τον αντίπαλό μας.Στόχος είναι να βρισκόμαστε στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη και να προχωρήσουμε ψηλά στο Κύπελλο.

Ο Γιάννης είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και τα προσόντα του δύσκολα τα συναντάς σε Έλληνα ποδοσφαιριστή. Η τεχνική, η ποιότητά του και το οδήγημα της μπάλας δεν το συναντάς εύκολα. Ο Γιάννης ξέρει ότι τον γουστάρω, για να το δώσω απλά να το καταλάβει ο κόσμος. Έχει την ελευθερία γιατί μπορεί να μας δώσει το κάτι παραπάνω. Γνωρίζει ότι δε θα του φωνάξω και για αυτό έχουμε τα αποτελέσματα αυτά με την απόδοσή του. Ο ποδοσφαιριστής όσο φοράει παπούτσια, ανεξαρτήτου ηλικίας, είναι σαν ένα μωρό στο σπίτι».

ΑρηςποδόσφαιροSuper League 1Φαμπιάν Εμαν