Αθλητισμός|26.09.2019 22:04

ΠΑΟΚ: Οι «γρίφοι» της 11άδας κόντρα στην ΑΕΚ

Αντώνης Τσακαλέας

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στη τελική ευθεία για την αναμέτρηση της Κυριακής (29/9) με αντίπαλο την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με τον Αμπέλ Φερέιρα να καταστρώνει τα πλάνα του έχοντας ήδη δυο εκ των βασικών στελεχών του εκτός «μάχης». Ο Λέο Μάτος, που αποβλήθηκε στην αναμέτρηση με τον Αρη, και ο Δημήτρης Πέλκας που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια αυτής, θα παρακολουθήσουν ως θεατές του αγώνα της Κυριακής.

Οσον αφορά το δεξί άκρο της άμυνας, Φερέιρα προσανατολίζεται στην επαναδραστηριοποίηση του Ροντρίγκο Σοάρες, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στην εντός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, όταν και τότε ο Μάτος είχε τεθεί νοκ άουτ λόγω καρτών.

Στο ερώτημα που αφορά τον αντικαταστάτη του Πέλκα, η πρώτη σκέψη πηγαίνει στον Κάρολ Σφιντέρσκι, χωρίς αυτή να είναι η μοναδική. Η πιθανότητα παρουσίας ενός εκ των Ομάρ Ελ Καντουρί και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ δεν μπορεί να αποκλειστεί, γεγονός που θα φέρει ανακατατάξεις και σε άλλες θέσεις.

Στο εσωτερικό της μεσαίας γραμμής, οι τελευταίες εμφανίσεις του Γιόζιπ Μίσιτς – ο οποίος και στα τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος έχει «γράψει» είτε γκολ είτε ασίστ – τον έχουν καθιερώσει στο αρχικό σχήμα, και αναζητείται ο παρτενέρ του, με τον Αντερσον Εσίτι να θέτει υποψηφιότητα για να επιστρέψει στην 11άδα.

Αν στην όλη συζήτηση για τον καταρτισμό του σχήματος που θα παραταχθεί στο ΟΑΚΑ προστεθούν και οι σκέψεις για αλλαγή σκυτάλης κάτω από τα δοκάρια, τότε καταλαβαίνει κανείς πως τα ερωτηματικά για τον Αμπέλ Φερέιρα είναι πολλά, ενόψει ενός σημαντικού αγώνα.

Αμπέλ ΦερέιραΑΕΚποδόσφαιροΠΑΟΚ