Αθλητισμός|26.09.2019 22:04

Μητρούδης: «Ονομάζω τον Γιάννη Ιωαννίδη «Sir» του ελληνικού μπάσκετ»(pics)

Newsroom

Παρουσία πλήθος κόσμου, απλών φιλάθλων και εκπροσώπων της αθλητικής Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του πρώην Προέδρου του μπασκετικού Άρη Θεόφιλου Μητρούδη: «Η Αυτοκρατορία. Η άνοδος και η πτώση από την πίσω πλευρά του φεγγαριού» (εκδόσεων IANOS).

Η εκδήλωση της παρουσίασης έγινε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Μ. Αναγνωστάκης» στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με ομιλητές τους κ.κ. Σωτήρη Θεολογίδη (δημοσιογράφος-συγγραφέας), Σωτήρη Θεοδωρίδη (επιχειρηματίας-Ιδρυτής SATO) και Χριστόδουλο Οικονομίδη(Πρ. Δήμαρχος Καλαμαριάς). Σχόλια έκαναν οι Χριστόδουλος ΑντωνιάδηςΓιάννης Ιωαννίδης ενώ την εκδήλωσε συντόνισε ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Δημήτρης Δραγώγιας.

«Ο τσάμικος είναι ανδρικός χορός, τον σέρνει πάντα ένας χορευτής. Όταν το 1984 με το κάλεσμα του Μιχαηλίδη μαζί με τον Μπουτάρη πήγα στον Άρη ανοίγοντας τα γραφεία είδα έναν λεβέντη να σέρνει τον χορό, ήταν ο Γιάννης Ιωαννίδης. Αυτό το παλικάρι με ενέπνευσε με όσα είδα και όσα είπε, πήρα το χέρι του και συνέχισα να χορεύω μαζί του», είπε ο Θεόφιλος Μητρούδης για τον πολυνίκη Έλληνα τεχνικό. «Το εξηγώ και στο βιβλίο, ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν ο μεγαλύτερος από την ομάδα που έφτιαξε την αυτοκρατορία. Σήμερα παίρνω λίγο μελάνι από τη βασίλισσα της Αγγλίας και από σήμερα αποκαλώ τον Γιάννη Ιωαννίδη ‘’Sir’’». Για τον Γιάννη Μπουτάρη είπε:« Για τον Άρη, ο Γιάννης Μπουτάρης είναι ο Άη Γιάννης ο Νυμφαίος».

Σχετικά με τον Γκάλη ανέφερε: «Δεν ήθελα να τον φθείρω ήθελα να τον προστατεύσω ώστε να μην συντελέσει ο ίδιος στην διάλυση της αυτοκρατορίας». Σε άλλο σημείο είπε: «Η αυτοκρατορία ήταν μια γιορτή σε όλη την πόλη, αυτοκρατορία χωρίς αντίπαλο δέος δεν υπάρχει. Θα πω κάτι που ίσως δεν αρέσει, εγώ είμαι Αρειανός αλλά η επόμενη ομάδα που αγαπώ είναι ο ΠΑΟΚ. Χωρίς τον μεγάλο ΠΑΟΚ, δεν θα υπήρχε μεγάλος Άρης».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν το βιβλίο του θα μπορούσε να γίνει ταινία όπως συνέβη με την περίπτωση της ΑΕΚ ("1968") ο κ. Μητρούδη απάντησε:«Ασφαλώς το βιβλίο θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο για σήριαλ ή ταινία».

Χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και η αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος του ΟΤΘ, Βούλα Πατουλίδου.

Η παρουσίαση του βιβλίου στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 20:30 στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24).

Στην εκδήλωση της Αθήνας θα μιλήσουν οι: Γιάννης Γιαννάκης (πολιτικός επιστήμων-θεολόγος), Σωτήρης Θεοδωρίδης (επιχειρηματίας-πρόεδρος SATO), Δημήτρης Καρύδας (δημοσιογράφος-συγγραφέας), Βασίλης Σκουντής (δημοσιογράφος-συγγραφέας).

Θεόφιλος ΜητρούδηςΑρηςΓιάννης Ιωαννίδηςμπάσκετ