Αθλητισμός|27.09.2019 14:02

Serie A: Στην Ιταλία η Δικαιοσύνη και οι ομάδες κυνηγούν ρατσισμό και βία

Newsroom

Τα κρούσματα βίας και ρατσισμού έχουν αυξηθεί κατακόρυφα στα ιταλικά γήπεδα. Ωστόσο οι ποδοσφαιρικές και δικαστικές αρχές δεν παραμένουν αδρανείς αλλά λαμβάνουν μέτρα και επιβάλουν κυρώσεις προκειμένου να παταχθούν τέτοια φαινόμενα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ιταλικά ΜΜΕ η δικαιοσύνη επέβαλλε δεκαετή αποκλεισμό από τα γήπεδα σε οπαδούς της Γιουβέντους, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για μια υπόθεση που είχε συνταράξει το ιταλικό ποδόσφαιρο καθώς έπειτα από εκτεταμένες έρευνες σε συνδέσμους οπαδών της «γηραιάς κυρίας», όπως είναι οι «Drughi» και οι «Tradizione-Antichi Denominations», τα ευρήματα ήταν σοκαριστικά και οδήγησαν στη φυλακή έξι αρχιχούλιγκαν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβιασμό και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Παράλληλα, σε 38 οπαδούς των «μπιανκονέρι» επιβλήθηκε απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τα επόμενα 10 χρόνια ποινή που αποτελεί την βαρύτερη που έχει επιβληθεί ποτέ στη χώρα.

Στο μεταξύ, με αφορμή ένα ρατσιστικό σχόλιο οπαδού της Ρόμα εναντίον του παίκτη της ομάδας Ζουάν Ζεσούς στο instagram ο σύλλογος της Ρώμης απαγόρευσε στον ρατσιστή οπαδό την είσοδο στο γήπεδο. 

Ο οπαδός των «τζιαλορόσι» σχολίασε με απαράδεκτο τρόπο ένα insta story του Βραζιλιάνου άσου χρησιμοποιώντας σχόλια για ζωολογικούς κήπους, μαϊμούδες και νέγρους. Ο Ζεσούς αντέδρασε καλώντας την ομάδα να λάβει μέτρα γράφοντας σχετικά: «Ξέρετε τι να κάνετε με έναν τέτοιο οπαδό».

Κι η Ρόμα άμεσα, αφού κατήγγειλε για ρατσισμό τον συγκεκριμένο λογαριασμό στο Instagram, απαγόρευσε στον δράση την είσοδο στο Ολίμπικο.

Ρόμα - RomaSerie AχούλιγκανποδόσφαιροΓιουβέντους