Αθλητισμός|27.09.2019 16:37

Δίκη για τα στημένα: Διακοπή για τις 9/10, λόγω ακατάλληλης αίθουσας

Σοφία Φασουλάκη

Διεκόπη για τις 9/10 η δίκη του Βαγγέλη Μαρινάκη και άλλων 27 κατηγορουμένων, διαιτητών, προπονητών, πρώην ποδοσφαιριστών, λόγω απουσίας ουσιωδών για την υπόθεση μαρτύρων.

Από τους περίπου 20 μάρτυρες μόνον πέντε ήταν παρόντες. Οι περισσότεροι εξ αυτών βρίσκονταν στο εξωτερικό, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της, λέγοντας: «Δεν μπορούμε να δικάσουμε με ραντεβού». Και από τους κατηγορουμένους, όμως, μόνο οκτώ κάθισαν στο εδώλιο, καθώς οι υπόλοιποι εκπροσωπήθηκαν όπως προβλέπει ο νόμος από τους συνηγόρους τους.

Οι εμπλεκόμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη με βούλευμα του συμβουλίου εφετών, για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας και της αλλοίωσης ποδοσφαιρικού αποτελέσματος (κακούργημα), αδικήματα που αφορούν σύμφωνα με την κατηγορία, το στήσιμο αγώνων από το 2012 μέχρι το 2015.

Επιπλέον, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζήτησαν αλλαγή της αίθουσας, καθώς, λόγω του μεγάλου αριθμού των συνηγόρων, η χωρητικότητά της δεν ήταν αρκετή για την αξιοπρεπή εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Δίκη στημέναποδόσφαιροΒαγγέλης Μαρινάκης