Αθλητισμός|27.09.2019 16:00

Μπλατ: «Μου αρέσει να προσαρμόζομαι στο υλικό που έχω» (pic+vid)

Newsroom

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν την 1η αγωνιστική της Euroleague (4 Οκτωβρίου) κόντρα στην Βιλερμπάν. Ο Ντέιβιντ Μπλατ στην διάρκεια της media day του Ολυμπιακού παραδέχθηκε πως η ομάδα του δεν βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο ετοιμότητας.

Ο προπονητής των ερυθρολεύκων αναφερόμενος στο γεγονός πως πλέον η ομάδα του αγωνίζεται μια φορά την εβδομάδα είπε:«Δεν θα έχουμε πάντα ένα ματς στην εβδομάδα, έχουμε και τις διπλές εβδομάδες στην Euroleague. Θα είναι μία μοναδική σεζόν σε κάθε επίπεδο, αφού αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τα πλεονεκτήματα αυτής της κατάστασης σχετικά με τα πιθανά μειονεκτήματα. Είναι μία διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη από την πρώτη ημέρα».

Για το αγωνιστικό στυλ της ομάδας του είπε: «Το έχω πει πολλές φορές. Υπάρχουν δύο σχολές προπονητικής: Οι προπονητές που παίζουν το δικό τους σύστημα και αυτοί που προσαρμόζονται στις προσωπικότητες των παικτών τους, χωρίς να σημαίνει ότι κάποια σχολή είναι καλύτερη από την άλλη.

Πάντα ήμουν της δεύτερης λογικής. Μου αρέσει να προσαρμόζομαι στο υλικό που έχω, θέλοντας να αφήσω τους παίκτες να παίξουν αυτό που θέλουν. Είναι δουλειά μου να μάθω στους παίκτες που πήραμε πώς παίζουμε και ταυτόχρονα να τους βοηθήσουν παίξουν με το στυλ που ξέρουν».

Στο περιθώριο της media day η Euroleague σε συνεργασία με παίκτες του Ολυμπιακού δημιούργησε κάποια πρωτότυπα βίντεο. Σε ένα από αυτά είδαμε τον Μιλουτίνοφ να φοράει μάσκα…δαίμονα. Επίσης η ΚΑΕ Ολυμπιακός δημιούργησε ένα βίντεο με τους αρχηγούς όλων των τμημάτων του συλλόγου. Το παρών έδωσε κι ο Κώστας Φορτούνης

Δείτε στιγμές από την media day των ερυθρολεύκων: 

T
T

EuroleagueΟλυμπιακόςΒασίλης ΣπανούληςΝτέιβιντ Μπλατ