Αθλητισμός|29.09.2019 12:49

Παγκόσμιο στίβου: Η μεγάλη βραδιά για Στεφανίδη και Κυριακοπούλου στον τελικό του επί κοντώ

Newsroom

Ο τελικός «μαμούθ» των 17 αθλητριών του επί κοντώ δεσπόζει σήμερα στο πρόγραμμα των αγώνων της 3ης ημέρας στο 17ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στη Ντόχα του Κατάρ. Οι δύο κορυφαίες ελληνίδες αθλήτριες, η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου είναι έτοιμες να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να γράψουν ιστορία σε έναν ιδιαίτερο αγώνα που θα έχει πολλές συμμετοχές και πιθανότατα μεγάλη διάρκεια αλλά και μεγάλα κενά μεταξύ των προσπαθειών των αθλητριών.

Θα υπερασπιστεί τον τίτλο της

Η Στεφανίδη θα επιχειρήσει να βρεθεί και πάλι στο βάθρο των νικητριών με σκοπό να υπερασπιστεί τον τίτλο της το 2017 στο Λονδίνο. Η χρυσή Ολυμπιονίκης είναι σε καλή κατάσταση και το έδειξε τόσο στον προκριματικό με το ένα άλμα της στα 4,60 μ., όσο και πριν λίγες ημέρες στον τελικό του Diamond League που κατέκτησε το τέταρτο διαμάντι στην καριέρα της. Εφέτος έχει ξεπεράσει τα 4,83 μ. ωστόσο έχει δηλώσει έτοιμη να κυνηγήσει τα άλματα πάνω από τα 4,90 μέτρα.

Ετοιμη για υπέρβαση η Νικόλ

Με αξιώσεις για μια καλή παρουσία θα πάρει μέρος στον τελικό και η Νικόλ Κυριακοπούλου. Η "χάλκινη" το 2015 στο Πεκίνο, στον προκριματικό της Παρασκευής πραγματοποίησε τον πρώτο της αγώνα μετά τον τραυματισμό του Ιουλίου και έδειξε πως παρά το διάστημα που έμεινε εκτός έχει ανακτήσει τον αγωνιστικό της ρυθμό.

Ο τελικός του επί κοντώ θα γίνει με τη συμμετοχή 17 αθλητριών, αποτέλεσμα του χαμηλού - όπως αποδείχθηκε - ορίου που επέλεξε να βάλει η IAAF στον προκριματικό.

Η εξέλιξη αυτή δημιούργησε άλλα δεδομένα στον τελικό, ο οποίος θα ξεκινήσει αρκετά υψηλά στα 4,50 μ. και στη συνέχεια ο πήχης θα πάει στα 4,70 μ. για να συνεχίσει στα 4,80 μ., 4,85 μ., 4,90 μέτρα.

Τα μεγάλα φαβορί

Στον τελικό θα συμμετάσχουν οι τρεις νικήτριες της προηγούμενης διοργάνωσης (Στεφανίδη, Μόρις, Σίλβα), οι τρεις πρώτες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2018 (Στεφανίδη, Κυριακοπούλου, Μπράντσοου) και οι δύο πρώτες των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο (Στεφανίδη και Μόρις), η κορυφαία φέτος στον κόσμο και ολυμπιονίκης του Λονδίνου Τζεν Σουρ, αλλά και η Ρωσίδα Αντζέλικα Σιντόροβα με 4,91 μ. από τον κλειστό στίβο που είναι και η καλύτερη επίδοση.

ΟΙ 17 ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΤΟΥ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ρίζιχ (Γερμανία) 4,63 μ.
Κυριακοπούλου (Ελλάδα) 4,81 μ.
Ζουκ (Λευκορωσία) 4,70 μ.
Γκιγιόν - Ρομαρίν (Γαλλία) 4,73 μ.
Σούρ (ΗΠΑ) 4,91 μ.
Μπράντσοου (Μ. Βρετανία) 4,81 μ.
Στεφανίδη (Ελλάδα) 4,83 μ.
Μόσερ (Ελβετία) 4,65 μ.
Ναζότ (ΗΠΑ) 4,86 μ.
Λι (Κίνα) 4,72 μ.
Σίλβα (Κούβα) 4,75 μ.
Πεινάδο (Βενεζουέλα) 4,70 μ.
Σούτεγ (Σλοβενία) 4,73 μ.
Μόρις (ΗΠΑ) 4,85 μ.
Νιούμαν (Καναδάς) 4,82 μ.
Μπένγκτσον (Σουηδία) 4,81 μ.
Σιντόροβα (Ανεξάρτητη) 4,91 μ.

στίβοςΣπορΝικόλ ΚυριακοπούλουΠαγκόσμιο πρωτάθλημα στίβουΚατερίνα Στεφανίδη