Αθλητισμός|30.09.2019 23:26

Ο Νίκος Παππάς συγκινεί: «Ήμουν κάθε μέρα στην εντατική, δίπλα στον Θανάση»

Newsroom

Δεν συνηθίζει να μιλάει συχνά. Τις φορές που το κάνει, όμως, μοιάζει με χείμαρρο. Ο Νίκος Παππάς προτιμά να κρατά αποστάσεις από τα media, αλλά όταν αποφασίσει να μιλήσει, «απασφαλίζει». 

Ο λόγος του δεν είναι ξύλινος. Μάλιστα, ο ίδιος τα «βάζει» με δημοσιογράφους και αθλητές που στέκονται μόνο στα αγωνιστικά και δεν βλέπουν... έξω από το γήπεδο. Δηλώνει πως δεν θέλει να τον θυμάται ο κόσμος απλά ως έναν καλό παίκτη, αλλά επιθυμεί να ξυπνήσει συνειδήσεις, να ευαισθητοποιήσει κάποιον που τον ακούει. 

Πριν από τη συνέντευξή του στο SDNA είχε ακολουθήσει μια ευγενική άρνησή του στο αίτημά μας, λίγες ώρες νωρίτερα. «Έλα, άστο, τι να σου πω τώρα...», είχε πει, μακριά από το ΟΑΚΑ. Ωστόσο, στην «πράσινη» media day όταν του ζητήσαμε εκ νέου να μας μιλήσει, το έκανε και απάντησε σε όλα. Οι ερωτήσεις ήταν πολλές και απαντήσεις του μεγάλες. 

Ο 29χρονος σούτινγκ γκαρντ θέλησε να δείξει την αντίθεσή του με το «σύστημα» και ανέλυσε τη σχέση του με τα media, που βρίσκεται σε περίοδο... ανακωχής, αλλά και με τα social media. «Δεν νομίζω πως κάποιος από αυτούς που με κρίνουν τα έχουν καταφέρει καλύτερα από εμένα», λέει και στη συνέχεια εξηγεί για ποιο λόγο «διαφήμισε» για πρώτο καλοκαίρι τη δουλειά του στο Instagram. Τονίζει πως όλα αυτά δεν τα λέει αλαζονικά και παραθέτει τον τρόπο σκέψης του.

Στη συζήτηση για τις κοινωνικές ευαισθησίες του και την προσπάθειά του να βάλει κάποιον σε διαδικασία έρευνας και μάθησης, αναλύει πως το «μπασκετάκι» δεν είναι το Νο. 1 πράγμα της ζωής, όμως του έχει δώσει τη δημοφιλία, για να μιλά για θέματα που τον αφορούν και να ασκεί επιρροή. Βέβαια, είναι ειλικρινής και ξεκαθαρίζει πως παθιάζεται με ό,τι κάνει, φτάνοντας στο συμπέρασμα πως μία ήττα ή ένα κακό παιχνίδι μπορεί να τον αναστατώσει και να τον κρατήσει ξύπνιο τα βράδια. 

Μπαίνοντας στην 7η σεζόν του στα «πράσινα» ο Παππάς αποτελεί έναν από τους αγαπημένους παίκτες της εξέδρας και το γνωρίζει καλά. «Αυτό είναι το κίνητρό μου εδώ. Δεν σου κρύβω ότι αν ήμουν σε κάποια άλλη ομάδα η αντιμετώπιση ίσως να ήταν διαφορετική.

Το ότι εγώ σε όλη αυτή τη διαδρομή στον Παναθηναϊκό παθιάζομαι, κάνω λάθη, κάνω θυσίες, κάνω οτιδήποτε μπορεί να είναι πέρα από τα λογικά πλαίσια ενός αθλητή, έχει να κάνει με αυτούς», αναφέρει για τον κόσμο των νταμπλούχων Ελλάδας και σχολιάζει ανοιχτά το κεφάλαιο του Final Four. Έχει γίνει κλισέ η δήλωση πως ο στόχος είναι αυτός; «Δεν είναι κλισέ, κάθε χρόνο να με ρωτάς, αυτό θα σου λέω. Και φέτος ο πρόεδρος έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη», υποστηρίζει μεταξύ άλλων. 

Το παναθηναϊκό στοιχείο είναι έντονο στην κουβέντα μαζί του και γι' αυτό το όνομα της οικογένειας Γιαννακόπουλου δεν μπορεί να μην πέσει στο τραπέζι. Ο Έλληνας γκαρντ αναφέρεται στην προσωπική σχέση που έχει με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και αποκαλύπτει μια συγκινητική ιστορία για τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Όσο την εξιστορεί, βουρκώνει. Νιώθει συναισθηματική φόρτιση. Αν τον έβλεπε κανείς θα έλεγε πως ήταν έτοιμος να δακρύσει.

Σαν από μηχανής Θεός, ο Νικ Καλάθης εμφανίζεται στο... πλάνο σε εκείνο το σημείο και τον πειράζει, μην γνωρίζοντας το θέμα της συζήτησης. Ο Παππάς χαμογελάει, του απαντάει, παίρνει μια ανάσα και ηρεμεί. Κλείνοντας τη συνέντευξή του, δίνει το μήνυμά για το «τριφύλλι» συνολικά, το οποίο ήταν αρκετά ξεκάθαρο: «Να γίνει ο Παναθηναϊκός επιτέλους ενιαίος και δυνατός».

Διαβάστε τη συνέντευξη στο sdna.gr

Νίκος ΠαππάςΠαναθηναϊκόςμπάσκετΘανάσης Γιαννακόπουλος