Αθλητισμός|01.10.2019 13:27

Τσιτσιπάς: Έσπασε την κατάρα των δύο μήνων!

Newsroom

Έπειτα από δύο μήνες -παρά δύο ημέρες- ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγύρισε νίκη στο ATP Tour. Ύστερα από τέσσερις σερί ήττες και μία εγκατάλειψη πριν από μία εβδομάδα, το Νο 7 της παγκόσμιας κατάταξης γύρισε στις νίκες.

Παρότι έχασε το 1ο σετ νίκησε τον Σέρβο Ντούσαν Λάγιοβιτς (Νο29) 4-6, 6-3, 6-4 και στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τον Γεωργιανό Νικολόζ Μπασιλασβίλι (Νο 17). Ο Γεωργιανός πριν από λίγο νίκησε τον Αργεντινό Γκουίντο Πέλα (Νο 22) με 6-4, 7-6 (3).

Πήρε προβάδισμα ο Λάγιοβιτς

Το πρώτο σετ ήταν αμφίρροπο με τον Λάγιοβιτς να αγγίζει το μπρέικ στο 1ο γκέιμ αλλά να κρατάει ο Στέφανος το σερβίς του. Ευκαιρία για μπρέικ είχε ο Τσιτσιπάς στο 2ο γκέιμ αλλά ο Σέρβος έσβησε το μπρέικ πόιντ του Ελληνα τενίστα. Ακολούθησε συντηρητικό παιχνίδι και στο 9ο γκέιμ ο Λάγιοβιτς με εντυπωσιακό σερί 40-0 έκανε το μπρέικ, προηγήθηκε 5-4 και στο 10ο γκέιμ κλείδωσε το 6-4 αφού προηγουμένως ο Τσιτσιπάς του έσβησε ένα σετ πόιντ.

Η ισοφάριση

Στο 2ο σετ ο Τσιτσιπάς βελτίωσε το σερβίς του και την ταχύτητα στις επιστροφές του. Από το 2ο κιόλας γκέιμ έκανε μπρέικ και με 3-0 μπήκε στη θέση του οδηγού. Θα μπορούσε να είχε τελειώσει και νωρίτερα το σετ εάν στο 6ο σετ αξιοποιούσε τις δύο ευκαιρίες για μπρέικ πόιντ. Τελικά κράτησε τη διαφορά και με 6-3 ισοφάρισε σε 1-1 σετ.

Ανατροπή και στο 3ο σετ

Το 3ο σετ παρότι δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Έλληνα τενίστα καθώς ο Λάγιοβιτς έκανε μπρέικ στο 2ο γκέιμ και προηγήθηκε 2-0 και 30-0 στο 3ο γκέιμ ο Τσιτσιπάς βρήκε το ρυθμό του και ξεκίνησε την αντεπίθεση. Με τέσσερα σερί γκέιμ και μπρέικ στο 5ο γκέιμ προσπέρασε 4-2 και κράτησε την πολύτιμη διαφορά μέχρι το τέλος για το 6-4 και τη σπουδαία νίκη που θα τον ανανεώσει όχι μόνο στο τουρ αλλά και στην ψυχολογία του.

T

ΣπορATPΤένιςΣτέφανος Τσιτσιπάς