Αθλητισμός|10.10.2019 10:59

Volley League: «Βόμβα» από τον Ηρακλή, δεν κατεβαίνει στο πρωτάθλημα

Newsroom

Σε μια απόφαση που ταράζει τα νερά του πρωταθλήματος βόλεϊ φαίνεται να έχει καταλήξει ο Ηρακλής, καθώς ο πρόεδρος του ΤΑΑ Μάκης Καλαϊτζίδης αποφάσισε να αποσύρει τη συμμετοχή του συλλόγου στη Voley League από τη στιγμή που δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί λύση στο θέμα των οφειλών που υπήρχαν προς τους πρώην αθλητές του συλλόγου, Χριστοφιδέλη και Γκιρτζίκη.

Το χρονικό της απόφασης: Τη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, σε συνέντευξη Τύπου, ο Μάκης Καλαϊτζίδης, αναφέρθηκε στις υποθέσεις Χριστοφιδέλη και Γκιρτζίκη, και τις οφειλές τις οποίες διεκδικούν, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Πριν από λίγες ημέρες ο Κώστας Χριστοφιδέλης, κατέθεσε προσφυγή, ζητώντας να μας απαγορευτούν οι μεταγραφές, γεγονός που το θεωρώ επιεικώς αλητεία.

Μας ήρθε και το άλλο θέμα με τον παίκτη, Κώστα Γκιρτζίκη, που έπαιζε το 2004. Και εμφανίστηκε τώρα -με μια απόφαση δευτεροβάθμιας- να ζητάει 110.500 ευρώ. Είναι 51-52 χρόνων, σαν εμένα. Αν θέλει σύνταξη και εφάπαξ, θα του τα δώσουμε όπως θέλουμε εμείς. Πρώτα θα πληρωθούν οι άλλοι και μετά αυτός.

Σήμερα ο Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 χρωστάει μόνο 14.750 από τις χρήσεις των τεσσάρων ετών. Θα δώσω διορία μέχρι αύριο (1/10) στις 11:00 στους δικηγόρους των δύο πρώην παικτών να μιλήσουν με τον δικηγόρο μας για να τα βρούνε. Αλλιώς ο Ηρακλής δεν θα κατεβεί στο πρωτάθλημα, στο οποίο υπάρχουν οκτώ ομάδες μόνο. Αν αποχωρήσει κι ο Ηρακλής, θα μείνουνε επτά».

ΠΑΣΑΠ: «Στοχοποιεί αθλητές για να βγει από το πρόβλημα»

Ο τρόπος με τον οποίο εκφράστηκε ο πρόεδρος του ΤΑΑ Ηρακλής έφερε την  ανακοίνωση του ΠΑΣΑΠ που μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο πρόεδρος του ΤΑΑ, λοιπόν, επέλεξε να στοχοποιήσει δυο επαγγελματίες, για να βγει από το πρόβλημα. Έχουμε αντιμετωπίσει την πρακτική αυτή και στο παρελθόν από άλλες ομάδες. Αντιμετωπίσαμε προσφάτως την απειλή άλλου μεγάλου συλλόγου ότι θα αποχωρήσει, απαιτώντας το άθλημα να γυρίσει στον ερασιτεχνισμό που βολεύει κάποιους… ερασιτέχνες παράγοντες.

Κάνετε λόγο για «αλητεία» του Χριστοφιδέλη. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε ο Κώστας Χριστοφιδέλης είναι ένας από τους κορυφαίους αθλητές (σε ήθος και αθλητική αξία) όλων των εποχών, έχει κατακτήσει 27 τίτλους (εκ των οποίων δυο ευρωπαϊκά τρόπαια) και ηγήθηκε της ομάδας σας στην κατάκτηση πρωταθλήματος και κυπέλλου.

«Αλητεία» είναι να επικαλείται κάποιος το πρόβλημα υγείας ενός ανθρώπου ή να αναρωτιέται γιατί ζητάει άλλος τα χρήματά του σε ”προχωρημένη” ηλικία. (Παρεμπιπτόντως, αγαπητέ πρόεδρε, ο Κώστας Γκιρτζίκης, υπόδειγμα ήθους και επαγγελματισμού, είναι 44 ετών. Αλλά και 51 να ήταν, τι ακριβώς σημαίνει;). Τα χρήματα, όσα κι αν είναι (εσείς, ο Ηρακλής τα υπογράψατε) πρέπει να δοθούν στο ακέραιο. 

Οι πρακτικές του διαίρει και βασίλευε, της μετατόπισης ευθυνών, της στοχοποίησης εργαζομένων και οι ”ψευτομαγκιές”-απειλές ανήκουν στο παρελθόν. Στο πρωτάθλημα ας συμμετάσχουν όσοι μπορούν να ανταποκριθούν στα οικονομικά δεδομένα και ΚΥΡΙΩΣ στο βάρος της ιστορίας των ομάδων που εκπροσωπούν. Με τις πρακτικές σας δεν σώζετε, αλλά προσβάλλετε ιστορικά σωματεία και τον κόσμο τους».

Ηρακλήςvolley leagueβόλεϊ