Αθλητισμός|02.10.2019 00:34

Εγκλημα και τιμωρία στο Βελιγράδι - Κατέρρευσε ο Ολυμπιακός (vids)

Newsroom

Κάποτε ο Σρέτσκο Κάτανετς είχε μιλήσει για την... ψύχωση του Ολυμπιακού ως προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος (μια δήλωση που ουσιαστικά του κόστισε τη δουλειά). Ο νυν προπονητής των «ερυθρόλευκων» Πέδρο Μαρτίνς, αρκετά χρόνια αργότερα, δεν ακολουθεί το δρόμο του Σλοβένου τεχνικού καθώς φαίνεται να ασπάζεται την ίδια... ψύχωση με τις εκάστοτε διοικήσεις των Πειραιωτών για τον εγχώριο τίτλο.

Οι πολλές και σημαντικές αλλαγές που έκανε ο Πορτογάλος στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι για τη δεύτερη αγωνιστική του Champions League (άφησε εκτός Βαλμπουενά, Ελαμπντελαουί, Ποντένσε, Γκιλιέρμε και χρησιμοποίησε Τοροσίδη, Μπενζιά, Λοβέρα και Καμαρά), καταδεικνύουν πως στο μυαλό του είχε κυρίως το επερχόμενο ματς του ελληνικού πρωταθλήματος με τον Αρη στη Θεσσαλονίκη κι όχι την ευρωπαϊκή πρόκριση...

Και η μπάλα τον τιμώρησε καθώς μολονότι ο Ολυμπιακός βρέθηκε να νικάει στο α' ημίχρονο (0-1), στο δεύτερο μέρος κατέρρευσε χάνοντας τελικά με 3-1 από τους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου.

Ο Ολυμπιακός πάντως παρά τις αλλαγές, στο ξεκίνημα του ματς έδειξε να πατάει πιο σταθερά στο γήπεδο σε αντίθεση με τον Αστέρα που είχε προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας και στη διατήρηση της κατοχής. Οι «ερυθρόλευκοι» έριξαν τις δυο πρώτες προειδοποιητικές βολές με τον Γκερέρο στο 23' και το 24' αλλά η τρίτη δεν ήταν πια προειδοποιητική καθώς κατέληξε στα δίχτυα.

Προβάδισμα με Σεμέδο

Στο 37' ο Μασούρας εκτέλεσε φάουλ με γέμισμα σημαδεύοντας τον Σεμέδο, ο οποίος με ωραίο αλλά χλιαρό γύρισμα προς το τέρμα αιφνιδίασε τον γκολκίπερ του Αστέρα Μπόργιαν, ο οποίος είδε την μπάλα να περνάει απ' την κλειστή γωνία του και να καταλήγει στα δίχτυα.

Δείτε το 0-1 του Ολυμπιακού:

Η αποβολή του Μπενζιά

Στη συνέχεια του ματς ο Ολυμπιακός έδειχνε να ελέγχει απόλυτα τον ρυθμό, σε αντίθεση με τον Αστέρα που έβγαζε εκνευρισμό και άγχος στο παιχνίδι του προκαλώντας μάλιστα και τις αποδοκιμασίες από το κοινό του. Λες και γύρισε όμως ένα διακόπτης, και από το 55' και μετά η σερβική ομάδα άλλαξε εικόνα προς το καλύτερο. Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός έχασε το μυαλό του δείχνοντας πια ευάλωτος, ιδίως μετά την αποβολή του Μπενζιά στο 57' με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Δείτε την αποβολή του Μπενζιά:

Λάθος και 1-1

Ο Αστέρας κέρδισε αυτοπεποίθηση και πήρε μέτρα στο γήπεδο φτάνοντας τελικά στην ισοφάριση στο 62' με γκολ του Βούλιτς, ο οποίος λίγο πριν είχε περάσει στο γήπεδο ως αλλαγή από τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ο οποίος με τις αλλαγές του έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον ρου της ιστορίας του αγώνα. Ο Σέρβος επιθετικός εκμεταλλεύτηκε τη λανθασμένη απομάκρυνση του Μεριά και με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σα, ο οποίος επίσης αιφνιδιάστηκε.

Δείτε το 1-1 του Ερυθρού Αστέρα:

Τιμωρία από στατικές φάσεις

Η συνέχεια για τον Ολυμπιακό ωστόσο υπήρξε καταστροφική καθώς μετά το 1-1 φάνηκε να επέρχεται η κατάρρευση. Κάπως έτσι στο 87' (κι ενώ ένα λεπτό πριν χάθηκε μεγάλη ευκαιρία με τον Μεριά για το 1-2) ο Αστέρας έκανε την ολική ανατροπή (2-1) φτάνοντας στην επίτευξη του γκολ με κεφαλιά του Μιλούνοβιτς στο 87' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και λανθασμένη εκτίμηση του Σεμέδο.

Δείτε το 2-1 του Αστέρα: 

Και στο 90' γράφτηκε το πικρό φινάλε για την ομάδα του Πειραιά καθώς και πάλι από εκτέλεση κόρνερ, ο Μποάκιε με κεφαλιά έγραψε το τελικό 3-1, που φέρνει τον Αστέρα σε θέση ισχύος απέναντι στον Ολυμπιακό που έχει να δώσει στη συνέχεια δύο ματς με την Μπάγερν Μονάχου που ισοπέδωσε στο Λονδίνο (2-7) την Τότεναμ!

Δείτε το 3-1 του Αστέρα:

Ερυθρός Αστέρας:  Μπόργιαν, Γκόμπελιτς, Ντέγενεκ, Μιλούνοβιτς, Ρόντιτς, Κάνιας (73' Πέτροβιτς), Γιόβαντσιτς (55' Βούλιτς), Ματέο Γκαρσία, Φαν λα Πάρα (61' Μποάκιε), Μάριν, Τομανέ.

Ολυμπιακός: Σα, Τοροσίδης, Μεριά, Σεμέδο, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά (89' Ελ Αραμπί), Λοβέρα (61' Ποντένσε), Μπενζιά, Μασούρας (79' Ελαμπντελαουί), Γκερέρο. 

Η βαθμολογία

Μπάγερν Μονάχου 6

Ερ. Αστέρας 3

Ολυμπιακός 1

Τότεναμ 1

Champions LeagueποδόσφαιροΕρυθρός ΑστέραςΟλυμπιακός