Αθλητισμός|04.10.2019 10:05

Πέθανε 31χρονος διεθνής Νιγηριανός ποδοσφαιριστής (pic+vid)

Newsroom

Το ποδόσφαιρο της Νιγηρίας, και όχι μόνο, πενθεί για τον χαμό ενός 31χρονου εν ενεργεία ποδοσφαιριστή. Ο Ισαάκ Πρόμις, ο οποίος από τον Μάιο του 2018 αγωνιζόταν στις ΗΠΑ, πέθανε από ανακοπή καρδιάς όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες.

Ο άσος της ομάδας Οστιν Μπολντ που συμμετέχει στο πρωτάθλημα USL, κατέρρευσε λίγο μετά την αποχώρησή του από γυμναστήριο, όπου σχεδόν καθημερινά γυμναζόταν. Την είδηση επιβεβαίωσε λίγο αργότερα η ομάδα του αλλά και η ομοσπονδία της Νιγηρίας.

Ο Πρόμις άλλωστε είχε διατελέσει αρχηγός της ολυμπιακής ομάδας της χώρας, που είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου του 2008. Εκανε αξιοσημείωτη καριέρα για 12 σεζόν στην τουρκική Σούπερ Λίγκ παίζοντας για τις Γκεντσλερμπιρλιγκί, Τραμπζονσπόρ, Μανίσασπορ, Αντάλιασπορ, Μπαλικεσίρσπορ, Καραμπίκσπορ, Τζιρεσουνσπόρ, ενώ για ένα φεγγάρι αγωνίστηκε και στην Αλ Αχλί της Σαουδικής Αραβίας.

Με την Εθνική ανδρών της Νιγηρίας αγωνίστηκε έξι φορές και πέτυχε ένα γκολ, ενώ συνολικά στην καριέρα του έπαιξε 359 παιχνίδια σκοράροντας 79 τέρματα.

T
ποδόσφαιροΙσαάκ Πρόμιςανακοπή καρδιάςΕθνική Νιγηρίας