Αθλητισμός|04.10.2019 11:49

Ενα drone με αρμενική σημαία διέκοψε το παιχνίδι της Καραμπάκ (pic+vid)

Newsroom

Καλά κρατεί ο «ψυχρός πόλεμος» μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας ακόμη κι εκεί που δεν το περιμένεις. Κατά τη διάρκεια του αγώνα της Καραμπάκ με την Ντουντελάνζ, που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο για τη δεύτερη αγωνιστική του Europa League, ένα drone που είχε κρεμασμένη μια αρμενική σημαία της Δημοκρατίας του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) εμφανίστηκε πάνω από το κέντρο του γηπέδου!

Το γεγονός αυτό εκνεύρισε ιδιαίτερα τους Αζέρους παίκτες της Καραμπάκ, οι οποίοι προσπαθούσαν να... καταρρίψουν το drone κλωτσώντας την μπάλα στον αέρα. Εκνευρισμός επικράτησε και στην εξέδρα των Αζέρων οπαδών. Ο διαιτητής διέκοψε προσωρινά το παιχνίδι στο 34' (κι ενώ το σκορ ήταν 0-2) μέχρι να απομακρυνθεί το drone με την αρμενική σημαία το οποίο πετούσε σε πολύ χαμηλό ύψος.

Εν τέλει, ο άγνωστος χειριστής του drone, αφού πέτυχε τον σκοπό του, έπειτα από 15 λεπτά κατηύθυνε το ιπτάμενο αντικείμενο εκτός γηπέδου και το παιχνίδι άρχισε ξανά με την Καραμπάκ να επικρατεί των Λουξεμβούργιων με 4-1.

Η διαμάχη του Αζερμπαϊτζάν με την Αρμενία είχε εμφανιστεί ξανά στα ποδοσφαιρικά δρώμενα τον Μάιο του 2019, όταν ο Αρμένιος άσος της ΑρσεναλΧένρικ Μκχιταριάν δεν είχε ταξιδέψει στο Μπακού για τον τελικό του Europa League με την Τσέλσι επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

Δείτε το βίντεο με το ιπτάμενο drome και εικόνες απ' το περιστατικό:

T
T
T
T

Europa LeagueΑζερμπαϊτζάνποδόσφαιροΚαραμπάκΑρμενία