Αθλητισμός|04.10.2019 22:50

Τσιτσιπάς: Στην τρίτη και φαρμακερή τελείωσε τον Ισνέρ (vid)

Newsroom

Άλλο ένα τείχος έριξε ο Στέφανος Τιστσιπάς στην πλούσια και επιτυχημένη καριέρα του, και το μόνο που απομένει είναι να γκρεμίσει και το Σινικό Τείχος και να κατακτήσει το τέταρτο τρόπαιο στην καριέρα του.

Στην τρίτη αναμέτρηση με τον Αμερικανό Τζον Ισνέρ, που έγινε στον προημιτελικό του China open στο Πεκίνο, ο Τσιτσιπάς ήταν καταιγιστικός και πήρε τη νίκη με 7-6 (3), 6-3.

Ο Έλληνας τενίστας νίκησε για πρώτη φορά στην καριέρα του τον Ισνέρ ύστερα από τρεις αναμετρήσεις.

Με Ζβέρεφ στον ημιτελικό

Ο Τσιτσιπάς στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο 6) ο οποίος νίκησε τον Σαμ Κέρεϊ (Νο 55) 7-6 (3), 6-2.

Στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν ο Κάρεν Κατσάνοφ και ο Αυστριακός Ντομινίκ Τιμ. Ο Κατσάνοφ νίκησε τον Φάμπιο Φονίνι 3-6, 6-3, 6-1 και ο Τιμ επικράτησε του Άντι Μάρεϊ 6-2, 7-6 (3).

Το κρίσιμο τάι μπρέικ

Στον προημιτελικό με τον Ισνέρ το 1ο σετ ήταν και το καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα. Το σετ ήταν αμφίρροπο, οι δύο αντίπαλοι έπαιξαν συντηρητικά και οδηγήθηκαν στο τάι μπρέικ, όπου ο Τσιτσιπάς εκμεταλλεύτηκε δύο καλά σερβίς και ένα λάθος του Αμερικανού για το 6-3. Στο 2ο σετ όλα κρίθηκαν στο 1ο γκέιμ όπου ο Τσιτσιπάς έσβησε δύο μπρέικ πόιντ του Ισνέρ και με συνεχή πίεση στο σερβίς έκανε το πρώτο μπρέικ στο 2ο γκέιμ. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 3-0 και έφτασε σχετικά άνετα στη νίκη, που είναι η τρίτη στη σειρά στο τουρ και τον βάζει για τα καλά και πάλι σε τροχιά μεγάλων διακρίσεων.

T

Δείτε τα highlights της νίκης του Τσιτσιπά:

ATP ChinaΣπορΣτέφανος Τσιτσιπάς