Αθλητισμός|05.10.2019 23:19

Γιάννης Δρυμωνάκος: «Η νέα γενιά είναι η ελπίδα μας για τις Ολυμπιάδες που έρχονται»

Ντέπη Χιωτοπούλου

Στους κολυμβητικούς αγώνες των 1.500 μ. του 9ου Spetses mini Marathon, που διεξάγονται στις Σπέτσες, συμμετείχε ο Ελληνας πρωταθλητής Ευρώπης στην κολύμβηση, στο στιλ της πεταλούδας, Γιάννης Δρυμωνάκος, ο οποίος, παρά το γεγονός, ότι έβγαλε με μεγάλη άνεση τον αγώνα, λίγο πριν από τον τερματισμό, σταμάτησε περιμένοντας τους υπόλοιπους κολυμβητές.

«Ηταν ένας δύσκολος αγώνας, ωστόσο το open water το έχει αυτό, πάντα οι συνθήκες είναι απρόβλεπτες, εμείς ως κολυμβητές κάνουμε το καθήκον μας, και το απολαύσαμε» είπε μιλώντας στο ethnos.gr.

Σ’ ό,τι αφορά τις δυσκολίες του σημερινού αγώνα, όπου οι κολυμβητές είχαν να αντιμετωπίσουμε αέρα, κύμα και ρεύματα, ο Ελληνας πρωταθλητής στην κολύμβηση, ανέφερε χαρακτηριστικά στο ethnos.gr «είχε πάρα πολύ πάνω κάτω, ήταν σαν να τρέχεις υψομετρικά, ανηφόρες κατηφόρες» προσθέτοντας «όπως ένας ανώμαλος αγώνας δρόμου, έτσι και το open water έχει το κύμα του».

Σχετικά με το ότι, λίγο πριν από τον τερματισμό, σταμάτησε στη σημαδούρα, περιμένοντας τους υπόλοιπους κολυμβητές, δήλωσε από το μικρόφωνο της οργανωτικής επιτροπής του 9ου Spetses mini Marathon «σταμάτησα για να βγω με τα υπόλοιπα παιδιά, είναι η νέα γενιά, είναι η ελπίδα μας για τις Ολυμπιάδες που έρχονται.»!

1ος ο 18χρονος Σάββας Θώμογλου

Ετσι, την πρώτη θέση κατέκτησε ο 18ος από τη Βέροια Ημαθίας, Σάββας Θώμογλου, ο οποίος κολύμπησε για πρώτη φορά σε open water.

«Ηταν καταπληκτική εμπειρία, μου άρεσε πολύ, παρά το γεγονός που είχε πολύ κύμα, και δεν μπορούσαμε να δούμε που ήταν οι σημαδούρες» αναφέρει στο ethnos.gr ο νεαρός κολυμβητής, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2018 κατέκτησε το Ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άιρες, ενώ πέρυσι τον Αύγουστο τερμάτισε 5ος στον κόσμο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης εφήβων.

Να σημειώσουμε, ότι το 9ο Spetses mini Marathon συνεχίζετε με τις υπόλοιπες δράσεις στο νησί του Αργοσαρωνικού, το οποίο από χθες, έχει κατακλυστεί από χιλιάδες επισκέπτες, είτε που λαμβάνουν μέρος στους αγώνες, είτε έχουν έρθει ως θεατές.

Η αυριανή μέρα, Κυριακή 6 Οκτωβρίου, περιλαμβάνει τους αγώνες τρεξίματος με τα 25 χλμ. να ξεκινούν στις 9 το πρωί και τα 5 χλμ. στις 10.00 π.μ.

ΣπέτσεςSpetses mini MarathonκολύμβησηΔρυμωνάκος